Fitness

DDP Yoga: Η γιόγκα που μεταμορφώνει ολόκληρο το σώμα (δες το βίντεο)

Η γιόγκα DDP σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τον πρώην πρωταθλητή της άρσης βαρών και παλαιστή Diamond Dallas Page που είχε υποστεί τραυματισμούς και βρήκε τη θεραπεία στις στάσεις ενδυνάμωσης και την προπόνηση αντοχής. Όμως τι είναι η DDP Γιόγκα και τι κάνει;

 

 

Τι ακριβώς είναι αυτή η DDP γιόγκα;

Η υβριδική αυτή γιόγκα ενσωματώνει παραδοσιακές κινήσεις γιόγκα και προσθέτει δυναμική αντίσταση, ενεργητικές τεχνικές αναπνοής και κινήσεις δύναμης για τη βελτίωση του σώματος ανεξάρτητα από την ηλικία. Η DDP Γιόγκα στοχεύει και στους τρεις βασικούς πυλώνες της φυσικής κατάστασης: δύναμη, ευελιξία και καρδιο. Είναι μια καρδιαγγειακή προπόνηση που θα αυξήσει την ευελιξία σου και θα ενισχύσει τον πυρήνα σου. Σε αντίθεση με τη γιόγκα, η DDP γιόγκα χρησιμοποιεί τεχνικές αποκατάστασης και δυναμικές ασκήσεις αντίστασης, η οποία έχει βοηθήσει αρκετούς να χάσουν βάρος (η πιο γνωστή ιστορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι ενός βετεράνου με ειδικές ανάγκες που ονομάζεται Arthur, ο οποίος έχασε περισσότερο από 100 κιλά και άρχισε να περπατά και να τρέχει ξανά.)

 

Η DDP γιόγκα είναι πράγματι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσεις κάποιο βάρος, να κάψεις λίπος, να αυξήσεις την καρδιαγγειακή σου υγεία, τους μυς και την αντοχή. Η DDP γιόγκα έχει πέντε προγράμματα προπόνησης σχεδιασμένα ειδικά για αρχάριους, ενδιάμεσα έμπειρους και ειδικούς.

  • Προγράμματα σχεδιασμένα για αρχάριους έως προχωρημένους: DDP Yoga Combo, DDP Yoga Mix και DDP Yoga 1.
  • Πρόγραμμα για μέτριο επίπεδο: DDP Yoga 2.
  • Πρόγραμμα μόνο για προχωρημένους: DDP Extreme, το οποίο είναι δύσκολο. 

Για την ιστορία

Ο Diamond Dallas Page είχε έναν άσχημο τραυματισμό στους δίσκους της σπονδυλικής στήλης στα τέλη της δεκαετίας του '90 και για να ανακουφιστεί από τον πόνο ξεκίνησε γιόγκα. Σταδιακά, επειδή ήθελε κάτι πιο έντονο άρχισε να ενσωματώνει και άλλες μορφές άσκησης, πολεμικές τέχνες κ.λπ. Δόθηκε τεράστια σημασία στις αντιστάσεις και στο cardio, και κάπως έτσι γεννήθκε η DDP Yoga. Και για να επικυρώσει τη νέα μέθοδο χρησιμοποιεί ως σήμα κατατεθέν τα ενωμένα χέρια σε κύκλο, που έκανε κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας στην πάλη.

Μάθε περισσότερα εδώ.

Φίλια Μητρομάρα