Fitness

Bro και Yoga = Broga!

Ως γνωστόν οι άντρες είναι βάσει «προδιαγραφών» λίγο λιγότερο ευλύγιστοι (το γράφει και το βιβλιαράκι με τις οδηγίες!), με αποτέλεσμα η παραδοσιακή yoga να τους δυσκολεύει. Ύστερα ήρθε η Broga!

Αν είσαι ευλύγιστος σαν ρόπαλο του μπέηζμπολ, τότε θα ήταν μια καλή ιδέα να συμμετάσχεις σε μια τάξη Broga. Οι τάξεις αυτές έχουν σχεδιαστεί ειδικά με βάση τον σύγχρονο άντρα, τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τους περιορισμούς του σώματός του. 

Η Broga είναι περισσότερο σωματική άσκηση, δίνοντας λιγότερη έμφαση  στο πνευματικό κομμάτι της Yoga, ενώ το βάρος πέφτει περισσότερο στην προπόνηση δύναμης, παρά στην ευλυγισία. Ταυτόχρονα δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να περάσεις το πόδι πίσω από τον αυχένα -στο κάτω κάτω αν φτάσεις το γόνατο στο στήθος, πάλι για νίκη θα μιλάμε- ούτε να κάνεις την τέλεια γέφυρα. Μπορείς ακόμα να ασκηθείς στο σπίτι μέσω stream. Στο κάτω κάτω η Broga δεν έχει βαθιά ανάποδα καθίσματα, στριψίματα ή δεσίματα, όπως μας ενημερώνει το σχετικό δημοσίευμα του Reuters, ενώ στον αντίποδα έχει και κάποια μέρη HIIT προπόνησης. Οι trainers που ασκούνται με Broga την προτείνουν ως cross training και μέσο αποφυγής τραυματισμών.

Με πληροφορίες από το Ρόιτερς