Fitness

BierYoga: Παντού υπάρχει ένας ζύθος!

Η γιόγκα μπορεί να έχει τη φήμη ότι είναι μια κατεξοχήν γυναικεία μορφή άσκησης και διαλογισμού, αλλά πολλοίάνδρες ορκίζονται στα οφέλη της. Ξέρεις όμως τι θα την έκανε ακόμη πιο αντρουά; Προσθέτοντας… μπύρα στην προπόνηση. Διάβασε σχετικά: 15 λόγοι να πιεις απόψε ένα ποτήρι μπύρα

 

 

Και φυσικά δεν χρειάζεται να το κάνεις μόνος σου. Ήδη στη Γερμανία γίνεται χαμός με την BierYoga, έναν συνδυασμό δύο μεγάλων αγάπων: της μπύρας και της γιόγκα. Και τα δύο θεωρούνται αρχαίες θεραπείες για το πνεύμα, το σώμα και την ψυχή, υποστηρίζουν οι γερμανοί ιδρυτές της. Τώρα Αυστραλοί προσπαθούν να επεκτείνουν αυτή την ιδέα, με ειδικές συνεδρίες BierYoga στο Σίδνεϊ. Και τι ακριβώς συμβαίνει; Κατά τη διάρκεια της προπόνησης μπορείς να πίνεις ένα ή δύο μπουκάλια μπύρα, κάνοντας ταυτόχρονα και ασάνες. Μαθαίνεις στάσεις τύπου “χαιρετισμός με μπύρα” ή προσπαθείς να ισορροπήσεις μπουκάλια μπύρας στο κεφάλι!

 

 

Διάβασε σχετικά: Κάτι ξέρει κι ο Λεμπρόν (για γιόγκα)!

Για κάποιο λόγο η BierYoga δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα αλλά αν υπάρχουν φανατικοί γιόγκι ας διαδώσουν το νέο. Επειδή είμαστε όλοι λίγο στρεσαρισμένοι αυτόν τον καιρό, η προοπτική να κάνουμε τη στάση “σκύλος από κάτω” με μία παγωμένη lager φαίνεται διασκεδαστική. Για πάμε λοιπόν, πες το μαζι με εμάς: Namastbeer!

Φίλια Μητρομάρα