Fitness

Από ποια ηλικία μικραίνει το πέος; Η άσκηση που θα το δυναμώσει!

Δυστυχώς η ηλικία και ο χρόνος φέρνουν κακά μαντάτα, όχι μόνον στο μαλλί. Εκτός του ότι μειώνεται η σεξουαλική λειτουργία (περισσότερος χρόνος για να έρθεις σε στύση και σε οργασμό) μειώνονται και τα επίπεδα τεστοστερόνης και ο όγκος του σπέρματος επηρεάζοντας το μέγεθος του πέους και των όρχεων.

 

 

Σύμφωνα με έρευνες, όταν ο άνδρας περνάει τη σεξουαλική του ακμή, περίπου στα 30, και οδεύει προς τη μέση ηλικία, τότε μεταξύ των 40 και των 70 ετών, το ποσοστό της ικανότητας πέφτει από το 60% στο 30%. Διάβασε σχετικά: 6 συμπληρώματα διατροφής για καλύτερη στύση απόψε!

Γιατί μικραίνει το πέος;

Το πέος ενός άντρα 30 ετών και μήκους 18 εκατοστών σε στύση, μπορεί, μετά τα 60 του χρονια, να κυμαίνεται μεταξύ 15-16 εκατοστών σε στύση. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι δύο είναι οι βασικοί ένοχοι. Ο ένας είναι η αθηροσκλήρωση, η εναπόθεση δηλαδή λιπαρών ουσιών (πλακών) μέσα σε μικροσκοπικές αρτηρίες του πέους, που εμποδίζουν τη ροή του αίματος στο πέος. Μάλιστα εάν καπνίζεις κατά ένα ολόκληρο εκατοστό μπορεί να μειωθεί το πέος σου από το κάπνισμα! Ο άλλος ένοχος είναι η σταδιακή συσσώρευση ανελαστικού κολλαγόνου μέσα στην ελαστικά ινώδη θήκη που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα.

Η άσκηση για να το τονώσεις

Οι ασκήσεις Kegel που κάνουν οι γυναίκες σφίγγοντας τους μυς του πυελικού εδάφους για να προετοιμάσουν το σώμα τους για το τοκετό ή για να ενδυναμώσουν την περιοχή και να το προφυλάξουν από την ακράτεια, δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Το πυελικό έδαφος αποτελείται από συνδέσμους και μύες που ενώνουν το ηβικό οστό με τη βάση της σπονδυλικής στήλης, υποστηρίζοντας την ουροδόχο κύστη, το παχύ έντερο, τον προστάτη στους άντρες και τη μήτρα στις γυναίκες. Στο πυελικό έδαφος υπάρχουν 19 μύες, μερικοί εκ των οποίων είναι απαραίτητοι για την καλή σεξουαλική λειτουργία. Διάβασε σχετικά: Πέη attention: Ποια άσκηση κρατάει τη σημαία σου ψηλά;

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι με τη συστολή των ηβοκοκκυγικών μυών και στη συνέχεια τη χαλάρωσή τους, μπορείς να δυναμώσεις τη στύση σου, να καθυστερήσεις την εκσπερμάτιση και να ελέγξεις καλύτερα τον οργασμό, μειώνοντας έτσι τη στυτική δυσλειτουργία και την πρόωρη εκσπερμάτωση. Όπως όλοι οι μύες του σώματος, έτσι και οι μύες του πυελικού εδάφους αποδυναμώνονται με την πάροδο των ετών και πρέπει να τους γυμνάζουμε. Όσο ισχυρότεροι είναι αυτοί οι μύες, τόσο καλύτερη είναι και η λειτουργία τους.

Προσοχή! Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες προβλημάτων στύσης και εκσπερμάτωσης, οπότε οι Kegels μπορεί να μη λύσουν όλα τα σεξουαλικά σου προβλήματα. Αλλά είναι δωρεάν, εύκολες να τις κάνεις και αξίζει να τις δοκιμάσεις. Διάβασε σχετικά: Πρόβλημα στο πέος; Ποια σημάδια οδηγούν στον γιατρό

Πως; Πίεσε τους μυς που θα χρησιμοποιούσες για να σταματήσεις τα ούρα και κράτα για 1 έως 2 δευτερόλεπτα (επικεντρώσου στη χρήση μόνο των πυελικών μυών και όχι των γλουτών, του μηρού ή των μυών του ισχίου). Σταμάτα και επανάλαβε 30 φορές, ξεκουράσου για ένα λεπτό όταν τελειώσεις. Κάνε 3 σετ, 3 έως 4 φορές την εβδομάδα.