Fitness

Αυτή είναι η άσκηση για την πλάτη που θα σε κάνει Superman!

Είναι ο superhero των superhero, το λέει και το όνομά του: Super και Man. Και η κάμψη πήρε το όνομά του από ξεκάθαρο respect στις υπερδυνάμεις του.

 

 

Η κάμψη, μετά από αυτή, δεν είναι απλώς μία καψωνοάσκηση. Είναι η πιο ευέλικτη άσκηση που μπορείς να πραγματοποιήσεις μόνον με το βάρος του σώματός σου, επειδή μπορείς να ρυθμίσεις τα χέρια σου και να τοποθέτησεις με τέτοιο τρόπο τα πόδια σου αυξάνοντας τη δυσκολία και τονίζοντας συγκεκριμένους μυς. Like Superman you will come and save me, που λέει και το τραγούδι.

Ποιοι μυς γυμνάζονται

Τα κλασικά pushups γυμνάζουν το στήθος, τους ώμους και τους τρικέφαλους, αλλά λόγω της διαφορετικής τοποθέτησης του σώματος η κάμψη Σούπερμαν γυμνάζει διαφορετικούς μυς. Η κάμψη Σούπερμαν μπορεί να σου προσφέρει δυνατό κορμό, να τονώσει τους ραχιαίους και να αυξήσει τη δύναμη του σώματός σου. Θεωρείται πολύ καλή άσκηση για τους ραχιαίους, ανήκει στην κατηγορία των υπερεκτάσεων και γυμνάζει κυρίως τον ιερονωτιαίο μυ αυτόν που αποκαλούμε ορθωτή ή εκτείνοντα τη ράχη μυ. Επιπλέον, προκαλεί τον πλατύ ραχιαίο, ο οποίος είναι ένας μεγάλος μυς στην πλάτη σου. Τέλος, κοιλιακοί, πλάγιοι και καμπτήρες του ισχίου συνεργάζονται για να κρατήσουν τον κορμό σου σε ευθεία γραμμή και αυτό σε βοηθά να διατηρεί  το σώμα σου τη σωστή στάση.

Πώς να την κάνεις

Στην ουσία η άσκηση αυτή θα σε βοηθήσει να πετάξεις, κυριολεκτικά! Στο κανονικό pushup η τοποθέτηση των χεριών είναι στο πάτωμα, κάτω από τους ώμους. Στην άσκηση Σούπερμαν τα χέρια σου πρέπει να βρίσκονται στα πλαϊνά σου με λυγισμένους τους αγκώνες σου για να μπορέσεις να δώσεις μεγαλύτερη ώθηση στα χέρια σου και να τα τεντώσεις μπροστά.

Δίνοντας ώθηση προς τα πάνω ανασήκωσε τα πόδια σου και τα χέρια τεντώνοντάς τα μπροστά, καθώς προσέχεις το κεφάλι σου να βρίσκεται σε ουδέτερη θέση. Η ώθηση σε βοηθά να ανασηκωθείς μερικά εκατοστά πάνω από το έδαφος. Έλα στην αρχική θέση. Αυτή ήταν. Έφυγε και πάει! Τι σκατά superhero superman είσαι ρε φίλε αν δεν πετάς;

 

 

Φίλια Μητρομάρα