Fitness

Αύξησε την απόδοσή σου με ένα μυστικό

Ασχολείσαι, έστω και ερασιτεχνικά με ένα άθλημα για χρόνια, και ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις μείνει στάσιμος. Υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης ή έφτασες στο pick της απόδοσης και της τεχνικής σου;

 

 

Επειδή πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αν θέλεις να αυξήσεις την απόδοσή σου το μυστικό είναι να συνεργαστείς με κάποιον επαγγελματία προπονητή. Και πριν προλάβεις να κάνεις πίσω επειδή σκέφτεσαι το κόστος, μάθε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να προπονείσαι κάθε φορά με τον προπονητή. Μία-δύο φορές τον μήνα μπορεί να είναι αρκετές για να σου υποδείξει τα λάθη σου, να δει τους χρόνους σου ή να αναλύσει κάποια από τα στοιχεία που του έστειλες σχετικά με την απόδοσή σου.

Από την προσωπική μας εμπειρία, η προπόνηση με κάποιον επαγγελματία θα σε ωφελήσει επειδή:

1. Είσαι πιο συγκεντρωμένος στην προπόνηση.

2. Χρειάζεσαι λιγότερη προπόνηση απ' ότι πριν, λόγω της χαώδους διαφοράς ποιότητας στην προπόνηση.

3. Δεν τραυματίζεσαι τόσο συχνά, λόγω της καλύτερης τεχνικής και δεν το παρακάνεις από ενθουσιασμό ή «τρέλα».

4. Έχεις κάποιον να δίνεις αναφορά για τις επιδόσεις σου, οπότε αυτομάτως αντιμετωπίζεις με περισσότερη συνέπεια το πρόγραμμά σου.

5. Έχεις ένα πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Π.χ. Δευτέρα-Πέμπτη-Σάββατο προπόνηση, οπότε οργανώνεις τον προσωπικό και επαγγελματικό σου χρόνο καλύτερα.

6. Μαζί του κάνεις καλύτερη διατροφή επειδή μπορεί να σε συμβουλέψει σε θέματα διατροφής.

7. Μπορείς να προπονηθείς και εξ αποστάσεως μαζί του. Χάρη στην τεχνολογία, ειδικά ρολόγια, GPS και gadgets, βοηθούν ακόμη κι αν είσαι στο πιο απομακρυσμένο νησί, στέλνοντας για ανάλυση τα στατιστικά της επίδοσής σου.

8. Θα πάρεις βοήθεια σε θέματα ενδυνάμωσης και αναπνοής. Τομείς που δεν είμαστε απολύτως ειδικοί ως ερασιτέχνες.

Τι να κάνεις

Επισκέψου σε ένα εξειδικευμένο κέντρο για εργομετρικές εξετάσεις, ώστε να γνωρίζει ο προπονητής σε τι επίπεδο βρίσκεσαι τη δεδομένη στιγμή. Ύστερα θα αρχίσει να κάνει τη δουλειά του: να σε κάνει καλύτερο.