Fitness

Αερόβια άσκηση σε 30 λεπτά!

Η συχνότερη δικαιολογία για όσους δεν γυμνάζονται είναι ότι δεν έχουν χρόνο. Μήπως είναι και η δική σου; Αν ναι, τότε εμείς εδώ στο Wefit θα σε κάνουμε να βρεις κάποια άλλη, γιατί σου έχουμε το πιο γρήγορο πρόγραμμα αερόβιας άσκησης που μπορείς να κάνεις σχεδόν παντού!

Είναι η προπόνηση που βελτιώνει την φυσική σου κατάσταση και συμβάλλει σημαντικά στο κάψιμο λίπους. Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί ασκήσεων και δεν χρειάζεται να μένεις  στην ιδέα ότι μόνο το τρέξιμο ή το ποδήλατο είναι αποκλειστικά παραδείγματα αερόβιας άσκησης. Αντιθέτως, υπάρχουν ενδιαφέρουσες ιδέες που θα κινήσουν το ενδιαφέρον σου και θα σε κάνουν σιγά – σιγά να ξαναβρείς τον παλιό, καλό σου εαυτό.

Το σημαντικότερο όμως είναι να μπορείς να γυμνάζεσαι βρίσκοντας λίγο χρόνο μέσα στο οπωσδήποτε φορτωμένο 24ωρο σου αλλά παράλληλα να μην χρειάζεται να πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Έχουμε λοιπόν, σχεδιάσει μια προπόνηση διάρκειας μισής ώρας με 4 διαφορετικά είδη ασκήσεων:

 

-Κάνε το ζέσταμά σου ανεβαίνοντας τις σκάλες στο κτίριο της δουλειάς σου ή στο σπίτι σου. Εναλλακτικά, αν είσαι για παράδειγμα σε ένα στάδιο, κάνε μικρά σπριντ των 40 – 50 μέτρων. Μετά από κάθε άσκηση φρόντισε να ξεκουράζεσαι περίπου για 15 – 20 δευτερόλεπτά, όχι περισσότερο.

 

-Κάνε βαθιά καθίσματα, φροντίζοντας να κρατάς σταθερή την πλάτη σου και βγάζοντας το στήθος προς τα έξω. Λύγισε τα πόδια μέχρι η λεκάνη σου να σχηματίσει ορθή γωνία με το πάτωμα. Δοκίμασε 3 σετ των 8 – 10 επαναλήψεων.

 

-Πάρε στα χέρια σου έναν βαρύ αλτήρα ή καλύτερα ένα βαράκι και μιμήσου την κίνηση που κάνει κάποιος όταν κόβει ξύλα: φέρε το βάρος πάνω δεξιά από το κεφάλι σου και έπειτα κατέβασέ το χαμηλά και αριστερά, πάνω από το πόδι σου, χωρίς να λυγίζεις τη μέση σου. Προσοχή όμως μην χτυπήσεις τον αλτήρα ή το βαράκι στο γόνατό σου. Επανέλαβε 8 φορές και κάνε τρία σετ.

 

-Μια ακόμη κίνηση για να τελειώσεις την προπόνηση της μισής ώρας: κάνε εκτάσεις με το ένα χέρι, φέρνοντας το βάρος (αλτήρας, βαρύ αντικείμενο κτλ.) ανάμεσα από τα λίγο λυγισμένα πόδια σου και ανέβα γρήγορα ξανά σε όρθια θέση. Ακινητοποίησε το βάρος για ένα δύο δευτερόλεπτα και επανέλαβε. Κάνε 4 σετ, δύο για κάθε χέρι.

Επαναλαμβάνοντας αυτή τη ρουτίνα 3 με 4 φορές την εβδομάδα για μόλις μισή ώρα, θα κάψεις αρκετό λίπος και οι μυς σου θα αρχίσουν να σφίγγουν αισθητά μετά την 4η εβδομάδα. Για να μη βαρεθείς, άλλαξε τις ασκήσεις, κάνοντας παραλλαγές τους ή πρόσθεσε και άλλες, όπως εκτάσεις του ενός ποδιού αντί για βαθιά καθίσματα, push ups και έλξεις σε ένα μονόζυγο.