Fitness

9 έξυπνες ιδέες για μαμάδες που δεν έχουν χρόνο να γυμναστούν!

Δεν έχεις χρόνο να γυμναστείς; Κλέψε 10 λεπτά από το χρόνο σου όπως κάνει και η Ζιζέλ και δες το σώμα σου να μεταμορφώνεται, χωρίς να χρειαστείς νταντά για το παιδί!

Εντάξει, το καταλαβαίνουμε: το κυριότερο πρόβλημα για τις μαμάδες είναι η έλλειψη χρόνου, κάτι απόλυτα φυσιολογικό για μια γυναίκα που εργάζεται, ασχολείται με το σπίτι και ταυτόχρονα έχει ένα ή περισσότερα παιδιά. Αν όμως θέλεις να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, να νιώσεις καλύτερα και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση αυτές οι ιδέες θα σε βοηθήσουν!

1 Σχοινάκι
Εάν κάνεις 10 λεπτά σχοινάκι είναι σα να έχεις τρέξει για 30 λεπτά! Μπορείς να το κάνεις παντού, μαζί με το παιδί σου, και να κάψεις σε 10 λεπτά από 100 έως 160 θερμίδες. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει πως είναι το μοναδικό είδος άσκησης που «επιτίθεται» τόσο δυναμικά στο λίπος.
Τι γυμνάζει: Τονώνει όλο το σώμα, βελτιώνει ευλιγισία, δύναμη και αντοχή, δυναμώνει χέρια και πόδια, ενισχύει το καρδιοαναπνευστικό και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Δες εδώ πρόγραμμα.

2 Χούλα Χουπ
Είναι αρκετά διασκεδαστικό, μπορεί να κάψει μέχρι και 300 θερμίδες και να σε αδυνατίσει ενώ θα το χαρούν μικροί και μεγάλοι. Δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 10 λεπτά για πέντε φορές την εβδομάδα για να δεις αποκτήσεις μέση δακτυλίδι. Δεν είναι τυχαίο που πολλές celebrities όπως η Λιβ Τάιλερ, η Σελένα Γκόμεζ και η Μισέλ Ομπάμα το έχουν συμπεριλάβει στην προπόνησή τους.
Τι γυμνάζει: Ενεργοποιεί μεγάλες μυϊκές ομάδες (χέρια, γλουτοί, πόδια, μηροί, κοιλιά, ώμοι, ραχιαίοι). Βελτιώνει τη στάση του σώματος, το συντονισμό, την αίσθηση του ρυθμού και τη διάθεση, ενώ ενδυναμώνει τη σπονδυλική στήλη.

3 Χορός
Χόρεψε μαζί με τα παιδιά σου στο σπίτι, θα εκτονωθείτε ενώ εσύ θα κάψεις περίπου 200 θερμίδες το μισάωρο.
Τι γυμνάζει: Αποτελεί μία από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις, ισάξια με το περπάτημα, την κολύμβηση, το ποδήλατο. Αυξάνει τις καύσεις και συμβάλλει στο αδυνάτισμα. Στα plus: η μουσική και ο χορός βελτιώνουν τη διάθεσή σου και σε βοηούν είτε να εκτονωθείς είτε να ηρεμήσεις και να ανακουφιστείς από το άγχος.

4 Αθλητικό περπάτημα με το καρότσι
Τα τελευταία χρόνια αποτελεί fitness mom trend και είναι το κοινό μυστικό ακόμη και σε celebrities. Αν έχεις ανοιχτό χώρο, όπου δεν υπάρχουν εμπόδια, τότε μπορείς να περπατήσεις έντονα μαζί με το παιδί στο καρότσι και θα νιώσεις καλύτερα, εκτός του ότι θα κάψεις και θερμίδες. Έρευνα από την Αυστραλία έδειξε οι γυναίκες που για 12 εβδομάδες περπατούσαν με έντονο ρυθμό παρέα με άλλες νέες μαμάδες με τα καρότσια τους, εμφάνισαν ελάχιστα ποσοστά επιλόχειας κατάθλιψης συγκριτικά με τις άλλες που δεν έκαναν τίποτα.
Τι γυμνάζει: Βελτιώνει συνολικά τη φυσική κατάσταση, συμβάλλει στην ψυχική υγεία και στην καύση θερμίδων.

5 Βόλτα με τον σκύλο
Αν δεν έχεις σκύλο μήπως να το ξανασκεφτείς; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan συμπέραναν σε μελέτη τους ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων αθλούνται περισσότερο από όσους δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο.
Τι γυμνάζει: Διατηρεί τη φυσική σου καταστάση ενεργή.

6 Παιδική χαρά
Μην κάθεσαι απλώς να επιβλέπεις το παιδί σου στην παιδική χαρά. Τρέξε κι εσύ, κάνε μονόζυγο, παίξε κυνηγητό, ή γυμνάσου σε κάποια όργανα γυμναστικής που θα βρεις εκεί. Κάποια πάρκα και άλση όπως αυτό της Νέας Σμύρνης έχουν και όργανα γυμναστικής. Δεν είναι κακή ιδέα.
Τι θα γυμνάσεις: Με το κυνηγητό θα δυναμώσεις την καρδιά σου, θα εξασκήσεις την αναπνοή σου, θα βελτιώσεις την ταχύτητα και την αντοχή. Με το μονόζυγο ενεργοποιείς τους μυς των χεριών και των ώμων. Αλλά το βασικότερο είναι ότι θα ενδυναμώσεις τη σχέση σου με τα παιδιά και θα το διασκεδάσεις αφάνταστα.

Και στο γυμναστήριο μπορείς να δοκιμάσεις:

7 Swing yoga
Το νέο trend που κάνει θραύση παγκοσμίως μπορεί να πραγματοποιηθεί τώρα με μαμάδες και παιδιά. Η Swing Yoga είναι όπως η aerial yoga που γίνεται με πανιά κρεμασμένα με γάντζους από το ταβάνι. Εκτός από το κεντρικό πανί, υπάρχουν και λαβές τριών υψομετρικών επιπέδων. Με την χρήση των λαβών, συνδυάζονται ασκήσεις του TRX μαζί με ασκήσεις Γιόγκα και Πιλάτες.

8 Baby yoga
Όσες την έχουν δοκιμάσει δηλώνουν ενθουσιασμένες. Περνάνε όμορφα μαζί με το μικρό τους, ξεμουδιάζουν, ξεφεύγουν από το σπίτι, και τα μωράκια χαίρονται μαζί με τη μαμά. Ρώτα αν υπάρχει παρόμοιο πρόγραμμα στο γυμναστήριο της περιοχής σου.

9 Baby swimming
Ολοένα και περισσότερες πισίνες εφαρμόζουν το πρόγραμμα baby swimming με ηλικία από 6 μηνών και μετά. Η μαμά μπαίνει μαζί με το μωρό στην πισίνα και ακολουθούν τις οδηγίες του γυμναστή ή της γυμνάστριας. Μην το υποτιμήσεις. Μπορεί να μην κολυμπήσεις ουσιαστικά αλλά οι κινήσεις, το πέταγμα του μωρού προς τα πάνω (αεροπλανάκι), τα παιχνίδια στο νερό που διαρκούν περίπου 30 λεπτά βελτιώνουν τη φυσική σου κατάσταση και συμβάλλουν σε καλύτερη διάθεση. Μάθε περισσότερα εδώ.