Fitness

7 Ασκήσεις που θα έπρεπε να αποφεύγεις και γιατί!

Σε οτιδήποτε κάνουμε ως άσκηση, το σημαντικό είναι τα κέρδη να είναι περισσότερα από τα πιθανά προβλήματα. Αυτές οι 7 ασκήσεις μπορούν να σου δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα σε βαθμό να ξεπερνούν τα οφέλη.

Έλξεις σε μονόζυγο

Το κακό αρχίζει από την θέση εκκίνησης, όπου ξεκινάς με τα χέρια τεντωμένα και σηκώνεις όλο το βάρος του σώματός σου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη (σκίσιμο, θλάση) του στροφικού (μυοτενόντιου) πετάλου του ώμου. Αυτό οφείλεται στην πίεση που ασκείται στου ώμους η οποία πίεση έχει πάντα την τάση να καταλήγει στις βάσεις των μυών που ασκείται. Καλύτερα να κάνετε αυτό: 

 

 

Πρέσσα ποδιών

Η πρέσσα ποδιών γυμνάζει αποκλειστικά τους τετρακέφαλους και τον μηριαίο μυ, ενώ αυτή την θέση και αυτή την κίνηση δεν την χρησιμοποιούμε ποτέ στην καθημερινότητά μας. Αυτά τα 100-200 κιλά που σηκώνεις στην πρέσσα ποδιών καταλήγουν όλα στα γόνατα! Προτίμησε τις προβολές που γυμνάζεις ταυτόχρονα όλες τις μυικές ομάδες, χωρίς βάρη ή μηχανήματα.

 

Ροκανίσματα

Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι οφείλει τους κοιλιακούς του στα ροκανίσματα! Δεν θα τό 'λεγα! Δεν γυμνάζεις κάτι παραπάνω από τους πάνω κοιλιακούς και σαν να μην έφτανε αυτό προκαλούνται προβλήματα στην πλάτη και κυρίως στον αυχένα. Το πλανκ θεωρείται πιο ασφαλές, ενδυναμώνει την μέση και θα κάνεις κοιλιακούς από ατσάλι!

 

Το…Πεκ-Ντεκ!

Η στάση του σώματος και η λογική δεν είναι η καλύτερη. Αν ανεβοκατεβάζεις κούτες σε μια αποθήκη σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα και δεν ρισκάρεις με κάποιον τραυματισμό στον ώμο (περιέργως στο ίδιο σημείο με το μονόζυγο).

 

Αλτηράκια του 1μιση κιλού

Τα αλτηράκια αυτού του βάρους δεν δημιουργούν αρκετή αντίσταση για να γυμνάσεις το οτιδήποτε σκόπευες να γυμνάσεις και διατηρούμε ις αμφιβολίες μας για το αν βοηθά στην γράμμωση. Αντ' αυτού προτιμήστε ένα λάστιχο, το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού και δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη αντίσταση.

 

Καθίσματα σε τοίχο

Γιατί να κάνεις καθίσματα σε τοίχο όταν μπορείς να κάνεις σκουάτ με πολύ καλύτερα αποτελέσματα και χωρίς να ζορίσεις τα γόνατά σου τα οποία υφίστανται μεγάλη πίεση; Έλα ντε…

 

Σηκώματα ώμων

Βγήκε κάποτε η είδηση ότι με τα σηκώματα των ώμων γυμνάζεις τους τραπεζοειδείς. Κρατάς την στραβόμπαρα και με τα χέρια τεντωμένα κάτω και απλά σηκώνεις τους ώμους σου. Απλό; Ναι αλλά ΠΑΛΙ ρισκάρεις τραυματισμό στους ώμους και αν το παρακάνεις θα μοιάσεις πολύ με κάτι που θα έπρεπε να βρίσκεται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και να τρώει μπανάνες.