Fitness

6 μυστικά προπόνησης που γνωρίζουν μόνον οι γυμναστές

Κάθε γυμναστήριο έχει κι από έναν: τον αφοσιωμένο πελάτη που εμφανίζεται κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, αλλά δε φαίνεται να βελτιώνει ποτέ τη φυσική του κατάσταση. Μην γίνεις εσύ αυτό το άτομο. Αν προτίθεσαι να αφιερώσεις χρόνο, σου αξίζει η ανταμοιβή. Για να επωφεληθείς περισσότερο από κάθε προπόνηση, αυτά τα 6 μυστικά που γνωρίζουν μόνον οι γυμναστές θα σε βοηθήσουν να τονώσεις το σώμα σου ταχύτερα και να καις περισσότερες θερμίδες σε κάθε προπόνηση.

 

 

 

 

1 Πρώτα απ’ όλα κάνε αυτό

Αύξησε τη δύναμη, την αντοχή και το συντονισμό σου κάνοντας από ένα λεπτό προβολές, πηδηματάκια με τα γόνατα ψηλά, περπάτημα προς τα πίσω και πλαϊνά καθίσματα στο διάδρομο μία φορά τη βδομάδα. Επανάλαβε 4 φορές.

2 Κράτα τη γλώσσα σου

Όταν κάνεις ροκανίσματα, ακούμπησε τη γλώσσα πίσω από την άνω οδοντοστοιχία. Αυτό θα αποτρέψει την καταπόνηση του αυχένα, ώστε να διατηρείς μια καλή στάση και να ασκείς πιο σκληρά τους κοιλιακούς σου.

3 Μείνε επικεντρωμένος

Αν αποσπάσαι κατά την προπόνηση, η στάση σου θα είναι κακή και θα κουραστείς πιο γρήγορα. Μόλις χάσεις τη συγκέντρωσή σου, κάνε αυτό για να την βρεις ξανά: είσεπνευσε αργά για 6 δεύτερα, κράτα την αναπνοή σου για 2 δεύτερα και έξέπνευσε για 7 δεύτερα. Επανάλαβε όσες φορές χρειάζεται.

 4 Κάνε μυϊκή ενδυνάμωση πριν την αεροβική

Η προπόνηση με βάρη αδειάζει τις αποθήκες γλυκογόνου, πράγμα που σε αναγκάζει να κάψεις λίπος κατά την αεροβική.

5 Βάλε κιλά

Αν θέλεις να πέσει ο δείκτης της ζυγαριάς, φόρα ένα γιλέκο με βάρη όταν κάνει αεροβική και μυϊκή ενδυνάμωση. Θα αυξήσει την ένταση οποιασδήποτε άσκησης και θα κάψεις επιπλέον θερμίδες.

6 Νίκησε τη στασιμότητα με λιγότερη ξεκούραση

Όσο πιο σύντομο είναι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στα σετ ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης, τόσο καις περισσότερες θερμίδες. Ξεκουράσου για 20 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σετ, 30 μετά το δεύτερο και 45 μετά το τρίτο. Αυξάνοντας σταδιακά αυτό το χρόνο με κάθε σετ, καθώς κουράζεσαι, σε βοηθά να επανέλθεις πλήρως, παρά τα σύντομα διαλείμματα.