Fitness

6 δυναμικές διατάσεις για καλύτερο ζέσταμα

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οποιαδήποτε διάταση και τέντωμα είναι χρήσιμα για το σώμα, αλλά εάν κάνεις τη λάθος διάταση στη λάθος ώρα μπορεί να αποδειχθεί η χειρότερη κίνηση για το σώμα σου.

 

 

Όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, οι μύες μας χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθούν και να προετοιμαστούν για την άσκηση. Οι στατικές διατάσεις, όπως το να κάθεσαι στο πάτωμα προσπαθώντας να αγγίξεις τα δάχτυλα των ποδιών σου, για παράδειγμα, είναι καλύτερα να τις κάνεις μετά την προπόνηση, γιατί όταν οι μύες είναι ακόμα κρύοι και σφιγμένοι, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο. Κάθε φορά που κάνει κρύο έξω, ή το σώμα σου είναι άκαμπτο (όπως το πρωί όταν ξυπνάς), οι δυναμικές διατάσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να το ζεστάνεις! Οι δυναμικές διατάσεις συμβάλλουν στο εύρος της κίνησης και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, ζεσταίνοντας έτσι το σώμα και ευνοώντας την ευλιγισία του. Ήπιες δραστηριότητες και κινήσεις όπως το περπάτημα ή τα επιτόπια αλματάκια είναι πολύ καλοί τρόποι για να ξεκινήσεις. Αυτές οι δυναμικές διατάσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια παγωμένα πρωινά θα προετοιμάσουν το σώμα σου για μια ασφαλή και αποτελεσματική προπόνηση. Δες κι αυτές: Ασκήσεις stretching από το Fit Me by Ioanna Nerantzou!

 

1 Διατάσεις σε ρολό αφρού

 

 

Είναι σαν να κάνει μασάζ βαθεός ιστού, και το αργό ρολάρισμα βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί στην κίνηση. Το ρολό αφρού συμβάλλει επίσης στην ενυδάτωση των ιστών των μυών και την καλύτερη προετοιμασία τους. Πάνω στο ρολό αφρού δεν είναι πάντα η πιο άνετη διάταση πριν από την προπόνηση, αλλά οι μύες σου θα σε ευχαριστούν σίγουρα αργότερα.

Σε ενδιαφέρει: Τι μπορεί να σου συμβεί αν δεν κάνεις διατάσεις μετά από το τρέξιμο;

 

2 Κυκλικές κινήσεις χεριών

 

 

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι κυκλικές κινήσεις των χεριών είναι ένα μέρος της προθέρμανσης σε κάθε αθλητική ομάδα. Είναι ένας γρήγορος τρόπος για να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος. Είναι επίσης μια καλή άσκηση προθέρμανσης επειδή στοχεύει σε διάφορες περιοχές ταυτόχρονα: ώμους, τρικέφαλους, δικέφαλους και το πάνω μέρος της πλάτης.

Μάθε γιατί: Η δυναμική προθέρμανση ήρθε για να μείνει!

 

3 Επιτόπιο τρέξιμο με τις φτέρνες να χτυπούν στους γλουτούς

 

 

Τα butt kicks είναι μία άσκηση νευρομυϊκής συναρμογής και ένας σίγουρος τρόπος για να κάνεις την καρδιά σου να αντλεί αίμα πιο γρήγορα. Ξεκίνα σχετικά αργά και στη συνέχεια αύξησε το ρυθμό. 

 

4 Περπάτημα με προβολές

 

 

Αυτή η άσκηση συμβάλλει στην ευελιξία των ισχίων, ενσωματώνοντας και τον πυρήνα του σώματος αφού συνδυάζει την ισορροπία. Εάν έχεις μικρό χώρο για προθέρμανση, το ανέβασμα σκάλας είναι επίσης μια καλή επιλογή που θα χαλαρώσει τους γοφούς σου.

 

5 Γιόγκα: Σκύλος που κοιτάει κάτω

 

 

Αυτή η σειρά των κινήσεων τεντώνει το σώμα και μακραίνει τη σπονδυλική στήλη και τους μύες των ποδιών.

 

6 Γιόγκα: Χαιρετισμός στον ήλιο

 

 

Αυτή η διάταση έρχεται στο τέλος αυτής της λίστας, διότι περιλαμβάνει μερικές κινήσεις που μπορεί να είναι δύσκολες για τους δικέφαλους και άλλους μυς, αν γίνει σε μια στιγμή που το σώμα είναι εντελώς κρύο. Είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με τις παραπάνω κινήσεις και να τελειώσεις τις δυναμικές διατάσεις με έναν χαιρετισμό στον ήλιο.