Fitness

5 οικονομικά δώρα που θα σε κρατήσουν υγιή το 2015!

Ακόμη κι αν το budget είναι ελάχιστο αυτά τα «έξυπνα» δώρα θα σε βοηθήσουν να μείνεις υγιής τη νέα χρονιά.

1) Δώρο: ένα μασάζ

Θα σου κοστίσει: Από €25.

Εκτός του ότι αυξάνει την παραγωγή κυττάρων που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το μασάζ σπρώχνει το αίμα και τα υγρά γύρω από τα κύτταρα προς τους λεμφαδένες. Αυτό βοηθά στο φιλτράρισμα ιών και βακτηρίων. Φρόντισε μετά να πίνεις πολύ νερό για την αποβολή των τοξινών.

 

2) Δώρο: Νέα οδοντόβουρτσα και νήμα

Θα σου κοστίσει: Από €5.

Η φροντίδα των δοντιών μπορεί να εμποδίσει τη διείσδυση των βακτηρίων στους πνεύμονες, όπου μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστική καταπόνηση. Για παράδειγμα, οι ασθενείς σε νοσοκομείο που έπλεναν τα δόντια τους τρεις φορές την ημέρα μείωσαν τον κίνδυνο πνευμονίας έως και 50%, όπως διαπιστώθηκε σε ισραηλινή έρευνα. Το βούρτσιμα και η χρήση οδοντικού νήματος εμποδίζουν επίσης το ανοσοποιητικό να αποσπαστεί από την καταπολέμηση κρυολογημάτων και γρίπης για να καταπολεμήσει τη φλεγμονή στο στόμα.

 

3) Δώρο: μια εγγραφή στο γυμναστήριο

Θα σου κοστίσει: Από €20 ανάλογα και τα πακέτα.

Η άσκηση για τουλάχιστον 20 λεπτά, τουλάχιστον πέντε ή περισσότερες μέρες τη βδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο κρυολογήματος έως και 50%, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Appalachian.

           

4) Δώρο: Μία ψυχοθεραπεία

Θα σου κοστίσει: Από €40

Οι άνθρωποι που έχουν χρόνιο στρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κρυολογήματος από τους πιο ήρεμους ανθρώπους, ακόμα και όταν και οι δύο ομάδες εκτίθενται σε έναν ιό, λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. Δυσκολεύεσαι να αποσυμπιεστείς; Δοκίμασε σε έναν ψυχολόγο να μάθεις να διαχειρίζεσαι το στρες. Αν δεν έχεις χρόνο υπάρχουν πολλοί ειδικοί που κάνουν ψυχοθεραπεία on line. Διαφορετικά κάνε γιόγκα. Μία με δύο φορές τη βδομάδα αυξάνει τα επίπεδα μια ορμόνης (της ιντερφερόνης γ), που σχετίζεται με την ανοσοποιητική αντίδραση του οργανισμού.

 

5) Δώρο: ένα συμπλήρωμα διατροφής

Θα σου κοστίσει: Από €10.

Οι μαραθωνοδρόμοι και όσοι καταπιάνονται με απαιτητικές ασχολίες μπορεί να μειώσουν στο μισό τις πιθανότητες κρυολογήματος λαμβάνοντας τουλάχιστον 200 mg βιταμίνη C καθημερινά, καθώς αυτό το θρεπτικό στοιχείο ενδέχεται να προστατεύει από τις βλάβες που προκαλούνται στους αεραγωγούς λόγω του λαχανιάσματος.

 

Υ.Γ. Πολλές περισσότερες επιλογές για δώρα θα βρείτε στο δικό μας premium ηλεκτρονικό κατάστημα!