Fitness

5 ασκήσεις κοιλιακών που κάνουν οι γυμναστές και αγνοούν οι υπόλοιποι

Αν θέλεις να αποκτήσεις δυνατό μέσο κορμό και να φτιάξεις κοιλιακούς θα πρέπει πρώτα να περάσεις από την κουζίνα σου. Η σωστή διατροφή θα σε βοηθήσει να γραμμώσεις τους κοιλιακούς. Αλλά θα πρέπει να προσθέσεις στην προπόνησή σου και αυτές τις 5 ασκήσεις που δρουν απευθείας στον πυρήνα του κορμού σου χωρίς να κάνεις κλασικούς κοιλιακούς. Δηλαδή πιέζεις, σπρώχνεις και τεντώνεις ώμους,  χέρια ή πόδια, και δυναμώνεις τους κοιλιακούς σου αποκτώντας το πιο σούπερ sixpackπου είχες ποτέ! Διάβασε σχετικά: Είναι αλήθεια αυτό που λένε: οι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα σου!

 

Ανάποδη σανίδα, με στήριξη του σώματος στη λεκάνηΜια εκπληκτική άσκηση για πόδια και κορμό. Τέλεια άσκηση για σύσφιξη η οποία δυναμώνει τα πόδια, γλουτούς, κοιλιακούς, πλάγιους κοιλιακούς, ραχιαίους αλλά και στήθος αφού έχουμε τα χέρια στην ανάταση.

2 Γρήγορα διπλώματα του κορμού από ύπτια θέση, με τα γόνατα να ακουμπούν στο στήθος. https://www.youtube.com/watch?v=1xb2R_chDK8

 

3 Overhead squats (με τα χέρια εκτεταμένα πάνω από το κεφάλι) κρατώντας kettlebell ή ένα δίσκο μπάρας.

 

4 Wood chop με kettlebell ή δίσκο μπάρας: Καταπληκτική άσκηση για τον πυρήνα των κοιλιακών και κυρίως των πλάγιων. 

5 Russian twist με kettlebell ή δίσκο μπάρας στα χέρια:  αρκετά απαιτητική άσκηση, η οποία γυμνάζει αποτελεσματικά όλες τις μοίρες των κοιλιακών.