Fitness

5 αγώνες για να τρέξεις μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Η συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας ήταν πάρα πολύ μεγάλη και φέτος, αφού περισσότεροι από 55.000 δρομείς από 105 χώρες απέδειξαν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης!

 

 

Αν θέλεις να συμμετάσχεις κι εσύ σε έναν αγώνα δρόμου και ψάχνεις ήδη τα επόμενα δρομικά events, μέχρι το τέλος της χρονιάς, σου έχουμε προτάσεις!Εμείς συγκεντρώσαμε πέντε από τα πιο ενδιαφέροντα, από την Βουλιαγμένη μέχρι τα λουτρά Πόζαρ.


1 Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας: Athens Fastest 10K!

Πότε: 25 Νοεμβρίου

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά.

Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ.

Απόσταση αγώνα: 10 χλμ.


Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση έξω από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά – Λεωφόρος Ποσειδώνος προς Γλυφάδα – οδός Διαδόχου Παύλου (Παραλία Γλυφάδας) αναστροφή (5χλμ.) και επιστροφή.


Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο χλμ. και στον τερματισμό.



Κόστος συμμετοχής: Το απλό πακέτο συμμετοχής είναι στα 10€, ενώ για ομαδικές συμμετοχές (άνω των 10 δρομέων) το κόστος διαμορφώνεται στα 8.5€.

Εγγραφές: Κάνε κλικ στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. 



 

2 Ιαματικός ημιμαραθώνιος λουτρών Πόζαρ

Πότε: 1 και 2 Δεκεμβρίου

Σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας θα διεξαχθούν στις 1 & 2 Δεκεμβρίου 2018 αγώνες βουνού.

Απόσταση αγώνα: 10 χλμ. και αγώνες δρόμου 21 χλμ. & 5 χλμ.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Ο αγώνας βουνού ξεκινά από την εσωτερική πισίνα των λουτρών, συνεχίζει σε χωματόδρομο και ακολουθώντας κυκλική πορεία σε μια πανέμορφη διαδρομή στο δάσος επιστρέφει  πάλι πίσω στα Λουτρά. Τα 21 χλμ. διεξάγονται σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Η διαδρομή ξεκινά από τα Λουτρά, ακολουθεί τον δρόμο προς Αριδαία, μετά προς Πιπεριά και γυρίζει πίσω στα Λουτρά.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας κάθε 3 χιλιόμετρα περίπου με νερό, ισοτονικά, μπανάνες και ξηρούς καρπούς.

Το κόστος συμμετοχής:

•στα 10 χλμ. βουνού και στα 21 χλμ. δρόμου θα είναι 10 ευρώ ,

•στα 5 χλμ. δρόμου και στα 4 χλμ. δυναμικού βάδην θα είναι 5 ευρώ,

•στα 1000 μέτρα για τα παιδάκια δωρεάν

Εγγραφές: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 εδώ

 

3 Παλαμήδειος Άθλος

Πότε: 25 Νοεμβρίου

Απόσταση αγώνα: Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων σε συνολική απόσταση 5 χλμ. Η διοργάνωση ταυτόχρονα περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 3 χλμ. για όλους και 1,5 χλμ. junior run.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Το πρώτο μέρος (850μ. με απότομη ανωφέρεια) αποτελείται από την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό.

Δες αναλυτικά τις διαδρομές εδώ. 

Κόστος συμμετοχής: Ανέρχεται στα 12 ευρώ για τον Παλαμήδειο Άθλο, 10 ευρώ για τα 10 χλμ, 8 ευρώ για τα 3 χλμ.  και 5 ευρώ για το 1,5 χλμ.



Εγγραφές: Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι τις 19 Νοεμβρίου. Κάνε εγγραφή εδώ. 



 

4 Λαϊκός Αγώνας Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος

Πότε: 2 Δεκεμβρίου

Απόσταση αγώνα: 10 ή 5 χιλιόμετρα και 1000 μέτρα.


Εκκίνηση αγώνα: Από το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς σε διαδρομή 5 και 10 χλμ., με χρονομέτρηση.



Εγγραφές και κόστος συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν εδώ, μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου.



 

5 Run the Lake

Πότε: 16 Δεκεμβρίου



Εκκίνηση: Στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Απόσταση αγώνα: το Run the Lake έχει δημιουργήσει αποκλειστικά για όλους τους συμμετέχοντες – μικρούς και μεγάλους – τις ειδικές διαδρομές των 2 χλμ., 5χλμ. και 10 χλμ. περιμετρικά της θάλασσας, κοντά στη φύση και στο γαλαζοπράσινο τοπίο της αθηναϊκής ριβιέρας.


Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ για τα 5 χλμ., και 13 ευρώ για τα 10 χλμ.. Ο παιδικός αγώνας των 2.000 μέτρων δεν έχει κόστος συμμετοχής. 

Εγγραφές: Eγγραφή εδώ