Fitness

4 συνδυασμοί ασκήσεων για μέγιστη απόδοση

Do the math! Αν κάνεις κάποιες ασκήσεις συνδυαστικά θα καταταφέρεις να αποδόσεις καλύτερα και να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Δες ποιες:

1 Ποδήλατο + Γιόγκα = ευλίγιστοι μυς και ηρεμία
Το ποδήλατο είναι σίγουρα λιγότερο βαρετό από το τρέξιμο ή το spinning και προσφέρει περισσότερους τρόπους εκγύμνασης ανάλογα με τις κλίσεις του εδάφους, τις ταχύτητες και τις εντάσεις. Κάνοντας κάποιες ασκήσεις γιόγκα μετά από 30 – 45 λεπτά προπόνηση, θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τους μυς σου χαλαρούς.

2 Τζόκινγκ + Τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων το ΣΚ = ευκολότερη καθημερινή προπόνηση
Διατήρησε χαμηλή ταχύτητα, έτσι ώστε να καταφέρεις να διανύσεις κατά 10% μεγαλύτερη απόσταση, καθώς και να απολαύσεις το πράσινο (απαραίτητη προϋπόθεση να διαλέξεις ένα κατάφυτο πάρκο ή άλσος). Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσεις την αντοχή σου, οι μικρές αποστάσεις θα σου φαίνονται ευκολότερες και η ηρεμία της φύσης θα μειώσει την αρτηριακή σου πίεση.

3 Περπάτημα + Διαλείμματα με τρέξιμο = βελτίωση διάθεσης, αυξημένος μεταβολισμός
Ο ίδιος σταθερός ρυθμός θα ρίξει, όχι μόνο τα επίπεδα καύσης των θερμιδών, αλλά και τον ενθουσιασμό σου. Όταν κάνεις περπτάτημα αύξησε την ταχύτητά σου για 1 λεπτό και τρέξε. Για κάθε 4 λεπτά που περπατάς θα κάψεις κατά 26% περισσότερες θερμίδες, συν του ότι η αυτοπεποίθησή σου θ' ανέβει στα ύψη.

4 Σπριντ + Τρέξιμο = καύση λίπους
Εάν κάνεις σπριντ για 30 δευτερόλεπτα που ακολουθείται από 90 δευτερόλεπτα χαλαρό τρέξιμο, και επαναλαμβάνεις αυτόν τον κύκλο για 20-30 λεπτά έχεις κάψει περίπου 500 θερμίδες και έχεις φουλάρει τον μεταβολισμό σου να καίει για ένα 24ωρο μετά την προπόνηση!