Fitness

4 ασκήσεις για να παίζεις στα δάκτυλα τα καλοκαιρινά σπορ

Πριν πιάσεις τις ρακέτες, πρόσθεσε μία από αυτές τις ασκήσεις στο πρόγραμμά σου για να παίζεις καλύτερα και να αποφύγεις τους τραυματισμούς. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα λάστιχο αντίστασης με λαβές και μία καρέκλα ή ένα πάγκο. Αυτές είναι οι 4 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς για κάθε καλοκαιρινό σπορ.

 

 

1 Για καλύτερες απλωτές κάνε προβολή και τράβηγμα

Ασκεί: τους ώμους, την πλάτη, τους γλουτούς και τα πόδια

Δέσε τη μέση ενός λάστιχου αντίστασης σε ένα ψηλό, σταθερό αντικείμενο και κράτα τις λαβές με τα χέρια μπροστά, στο ύψος των ώμων, και τις παλάμες προς τα κάτω. Κάνε οπίσθια προβολή με το αριστερό πόδι καθώς τραβάς τα χέρια στο πλάι. Σήκω όρθιος και επανάλαβε με το δεξί πόδι για να ολοκληρώσεις μία επανάληψη. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

2 Παίξε καλύτερα ρακέτες με πλαϊνή προβολή

Ασκεί: τα πόδια, τους γλουτούς, την πλάτη και τους ώμους

Βάλε το δεξί πόδι στη μέση του λάστιχου και στάσου με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Κράτα τις λαβές με το αριστερό χέρι δίπλα στον ώμο και τον αγκώνα προς τα έξω. Κάνε προβολή προς τα αριστερά καθώς κατεβάζεις το αριστερό χέρι ανάμεσα στα πόδια. Επίστρεψε στην αρχική στάση και επανάλαβε. Κάνε 12 με 15 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσεις το σετ. Κάνε 3 σετ.

Διάβασε: Ρακέτα, φτώχεια και φιλότιμο ή πώς να γίνεις expert ρακετάκιας με 10 tips

 

3 Βελτίωσε το βήμα σου με άρση ώμου και πάτημα

Ασκεί: τα πόδια, τους γλουτούς και τους ώμους

Στάσου δίπλα σε μία καρέκλα και κράτησε τη λαβή στο αριστερό χέρι στο πλάι. Βάλε το αριστερό πόδι πάνω στην καρέκλα κοντά στην άλλη άκρη του λάστιχου. Σήκω πάνω καθώς σηκώνεις το αριστερό χέρι στο ύψος του ώμου και σήκωσε το δεξί γόνατο. Κατέβασε το δεξί πόδι κάτω και επανάλαβε. Κάνε 12 με 15 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσεις το σετ. Κάνε 3 σετ.

4 Παίξε πιο δυνατά beach voley με το αντίστροφο χτύπημα

Ασκεί: τα πόδια, τους γλουτούς, τους ώμους και το μέσο κορμό

Στερέωσε το λάστιχο σε ένα σταθερό αντικείμενο στο ύψος της μέσης και στάσου με τη δεξιά πλευρά προς αυτό. Πιάσε τις λαβές με τα δύο χέρια δίπλα στο δεξιό γοφό και κάνε οπίσθια προβολή με το δεξί πόδι. Στρέψε τον κορμό ελαφρώς προς τα αριστερά καθώς σηκώνεις τα χέρια πάνω και αριστερά [εικόνα]. Χαμήλωσε τα χέρια στα δεξιά (διατηρώντας την προβολή) και επανάλαβε. Κάνε 12 με 15 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσεις το σετ. Κάνε 3 σετ.