Beauty & Style

(Self) tan tan tan: 10 tips για το ιδανικό μαύρισμα στο σπίτι

Ένα από τα μεγαλύτερα δράματα στην ιστορία των self tan είναι η σκηνή με τον Ρος στα Φιλαράκια. Δεν θέλεις να γίνεις άσπρη μαύρη. Θέλεις απλώς να αποκτήσεις σέξι, χρυσαφένιο χρώμα χωρίς να εκτεθείς ακόμη στον ήλιο.

 

 

Το εικονικό μαύρισμα σε περιμένει: τα προΐόντα αυτομαυρίσματος ή αλλιώς self tanning θα σε κάνουν θεά. Μη τα φοβάσαι: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, το FDA, η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, η Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία κ.ά. οργανισμοί και φορείς θεωρούν τα self tan μια ασφαλή εναλλακτική λύση για μαύρισμα, σε αντίθεση με τα solarium. Αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να αποκτήσεις φυσικό μαύρισμα χωρίς να εκτεθείς στον ήλιο. Φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες στη συσκευασία. Κι όταν λέμε πιστά το εννοούμε διαφορετικά θα πάρεις ασυζητητί το βραβείο της πιο παράξενης, αφύσικης πορτοκαλοσοκολατί απόχρωσης.

1 Μην κάνεις αποτρίχωση

Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη, μην κάνεις αποτρίχωση προτού απλώσεις το self tan, αλλά αρκετές ώρες νωρίτερα.

2 Κάνε απολέπιση

Όταν θα μπεις στο  ντους κάνε απολέπιση χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί. Απέφυγε το νάιλον σφουγγάρι ή τη λούφα. Το εφέ «σκυλάκι Δαλματίας» είναι αποτέλεσμα κακής ή καθόλου απολέπισης.

3 Κάνε μία μείξη

Αν θέλεις μπορείς να αναμείξεις το self tan με την υδατική σου λοσιόν. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο ήπιο αλλά και πιο ομοιόμορφο.

4 Ψέκασε σε μαντηλάκι

Αν το προϊόν self tan που αγόρασες είναι σε μορφή μους ή σπρέι ψέκασε σε ένα μαντηλάκι και πέρασε με αυτό την επιδερμίδα, στα σημεία που πιστεύεις ότι δεν θα τα καταφέρεις με το σπρέι.

5 Τρίψε στα σκληρά

Λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή του self tan, τρίψε με υδατική λοσιόν τους αγκώνες και τα γόνατα, γιατί αυτές οι περιοχές παίρνουν συνήθως πιο σκούρο χρώμα.

6 Σκούπισε τις μασχάλες

Για να αποφύγεις τις αντιαισθητικές διχρωμίες σκούπισε με μια νωπή πετσέτα τις μασχάλες σου, 5 λεπτά μετά την εφαρμογή του προϊόντος για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

7 Μείνε γυμνή

Δεν αρκούν μόνο τα λεπτά που συνιστούν οι οδηγίες. Βάλε κάτι παραπάνω. Αν βιαστείς να φορέσεις τα ρούχα σου τότε συγχαρητήρια! Μόλις κατέστρεψες μαύρισμα και ρούχα με μια μόνο κίνηση.

8 Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου

Το ότι έχεις βάλει self tan δε σημαίνει ότι προστατεύεσαι από την αντηλιακή ακτινοβολία. Ακόμα κι αν το προϊόν έχει δείκτη προστασίας, μην παραλείψεις να απλώνεις ένα αντηλιακό, αν πρόκειται να κάνεις ηλιοθεραπεία.

9 Ενυδάτωνε την επιδερμίδα σου

Φρόντιζε να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου καθημερινά με γαλάκτωμα σώματος. Το… μαύρισμά σου θα κρατήσει περισσότερο.

10 Βγάλε τον λεκέ

Αν δεν βάλεις γάντια τότε φρόντισε να πλύνεις καλά τα χέρια σου μετά την εφαρμογή, χρησιμοποιώντας σαπούνι και ένα βουρτσάκι για να τα τρίψεις. Μην ξεχάσεις τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα. Αυτός είναι και ο υπ’ αριθμόν ένα βλακώδης τρόπος να προδώσεις ότι μόλις έκανες self tan. Αν δεν απέφυγες τελικά τους λεκέδες στα χέρια, μια μπατονέτα βουτηγμένη σε λίγο οξυζενέ θα σε βοηθήσει να τους εξαφανίσεις.