Fitness

31 Marathon des Sables: Δοκιμασία στη Σαχάρα για δυο Έλληνες αθλητές!

Περισσότερα από 250 χιλιόμετρα στην έρημο της Σαχάρας σε έξι ημέρες, θερμοκρασίες που φτάνουν και τους 50°C, κανένας ενδιάμεσος σταθμός τροφοδοσίας, πλήρης αυτονομία, τόνοι άμμου στην απέραντη έρημο, αμμοθύελλες…

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν δύο Έλληνες δρομείς που συμμετέχουν φέτος στο περίφημο Marathon des Sables -MdS! Ο Δημήτρης Κασίμης και ο Τόλης Βυζαρέλης αναχώρησαν για το Μαρόκο, για να σταθούν, στις 10 Απριλίου στην εκκίνηση του 31ου Marathon des Sables, του πιο σκληρού και δύσκολου αγώνα τρεξίματος στον κόσμο σύμφωνα με το Discovery Channel!  

 

Ο Τόλης Βυζαρέλης 

 

Στον «βάναυσο» αυτό αγώνα, όπως χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους το MdS, o Δημήτρης και ο Τόλης θα έχουν ως στόχο να ολοκληρώσουν επιτυχημένα και τους έξι επιμέρους αγώνες που απαρτίζουν τον αγώνα και κυμαίνονται από 36 ως 80 χιλιόμετρα. Μάλιστα, η ακριβής διαδρομή είναι ακόμα άγνωστη και θα ανακοινωθεί σε όλους τους συμμετέχοντες την τελευταία σχεδόν στιγμή.

Κατά τη διάρκεια των έξι αγωνιστικών ημερών σε συνθήκες πλήρους αυτονομίας, ο Δημήτρης Κασίμης και ο Τόλης Βυζαρέλης θα κουβαλούν μαζί τους όλα τα απαραίτητα σε σακίδιο που θα φτάνει σχεδόν τα 10 κιλά (εξοπλισμό, ρουχισμό, τρόφιμα, νερό, υπνόσακο, είδη υγιεινής) και θα κοιμούνται σε σκηνές βεδουίνων. Οι δύο αθλητές δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την καταπόνηση των χιλιόμετρων, αλλά θα έχουν απέναντί τους και την ίδια την Σαχάρα, μια έρημο με τις πλέον δύσκολες και αφιλόξενες κλιματολογικές συνθήκες που υπάρχουν στον κόσμο! Η έρημος της Σαχάρας περιμένει λοιπόν τους σχεδόν 1.200 επίδοξους τερματίσαντες, μαζί και τους δύο έλληνες αθλητές, με δώρα τον Μαροκινό ήλιος, τις τρομακτικές εναλλαγές θερμοκρασίας και τις αμμοθύελλες! Δώρα, όχι και τόσο φιλικά απέναντί τους!

 

Ο Δημήτρης Κασίμης

 

Την προσπάθεια των δύο Ελλήνων αθλητών μπορούν να παρακολουθήσουν, όσοι το επιθυμούν, από το σύστημα live tracking της διοργάνωσης:  http://live.marathondessables.com/.

Ο Δημήτρης Κασίμης αγωνίζεται με τον αριθμό 647 και ο Τόλης Βυζαρέλης με τον αριθμό 648! Αρωγοί στην προσπάθεια των 2 ελλήνων αθλητών η Κasimis Training, η Garmin Greece, η Inov-8 Greece, το V15.gr outdoor shop, το διαδικτυακό κατάστημα triathletesworld.gr, η Medicore Hellas και οι Solo bars.

 

 

31th Marathon des Sables: Στοιχεία και αριθμοί!

 

 

13.000 συμμετέχοντες περισσότεροι από το 1986.

16 ετών: η ηλικία του νεαρότερου συμμετέχοντα

79 ετών: η ηλικία του γηραιότερου συμμετέχοντα

14% των συμμετεχόντων είναι γυναίκες

130 εθελοντές μέσα στηνδιαδρομή

 450 άτομα προσωπικό υποστήριξης συνολικά

120.000 λίτρα νερό

56 βαθμοί η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει ποτέ καταγραφεί

300 Βερβεριανές τέντες και τέντες Σαχάρας

120 οχήματα για όλα τα τερέν 2 ελικόπτερα Ecureuil και 1 αεροπλάνο Cessna

8 “MDS special” διαφημιστικά αεροπλάνα

25 λεωφορεία

4 καμήλες

1 φορτηγό – αποτεφρωτήρας για το κάψιμο των απορριμμάτων

4 γουρούνες καθ'ολη τη διάρκεια της διαδρομής για την διασφάλιση του περιβάλλοντος και της ασφάλειας του αγώνα

57 άτομα ιατρικό προσωπικό

6.5 χλμ Elastoplast, 2.700 Compeed, 19.000 γάζες

6.000 παυσίπονα, 150 λίτρα αντισηπτικού

1 λεωφορείο για τηλεοπτικές και άλλες ανάγκες, 5 κάμερες, 1 σταθμός δορυφορικής εικόνας

10 δορυφορικά τηλέφωνα, 30 υπολογιστές, fax και internet

Και φυσικά πολύ μεγάλη δόση τρέλας!

Κάθε χρόνο η διαδρομή αλλάζει, για να μην υπάρχει ο κίνδυνος εξωτερικής βοήθειας ή να κρύψουν τρόφιμα σε σημεία της διαδρομής τις προηγούμενες ημέρες οι συμμετέχοντες