Fitness

3 σπουδαίες τεχνικές για άρση γλουτών! (+video)

Εάν θέλεις οπίσθια ψηλά, πόδια δυνατά και ενισχυμένο μεταβολισμό αυτές οι 3 σπουδαίες τεχνικές για άρση γλουτών είναι δικές σου.

 

 

 

1 Προβολές με αλτήρες


Στάσου όρθιος κρατώντας αλτήρες στα πλάγια με τα χέρια τεντωμένα.

Φέρε το αριστερό πόδι πιο μπροστά από το δεξί κάνοντας ένα μεγάλο βήμα. Από αυτή τη θέση, χαμήλωσε το σώμα σου, μέχρι το δεξί γόνατο να έρθει πολύ κοντά στο έδαφος και το αριστερό γόνατο να δημιουργήσει γωνία 90 μοιρών.

Επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση.Κάνε 3 σετ των 8 επαναλήψεων.

Διάβασε σχετικά: Ασκήσεις με Kettlebell για πόδια (και οπίσθια) από ατσάλι!

2 Plie squat (για τις κυρίες) ή sumo squats (για τους κυρίους)

 

H βασική διαφορά από τα κανονικά squats είναι το άνοιγμα που ξεπερνάει κατά πολύ το άνοιγμα των ώμων. Οι μύτες των ποδιών να κοιτάτε 45 μοίρες προς τα έξω ενώ τα χέρια μπορεί να είναι ενωμένα μπροστά ή να κρατούν ένα ή δύο αλτήρες.

Στάσου με τα πόδια πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων και κάνε plie squat (για τις κυρίες) ή sumo squats (για τους κυρίους).

Η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί μόνο με το βάρος του σώματος αλλά και με βαράκια στα δύο χέρια.Επέστρεψε στην αρχική θέση και κάνε 3 σετ των 8 επαναλήψεων.

Διάβασε σχετικά: Jen Selter: η γυναίκα με τα πιο διάσημα οπίσθια του κόσμου

 

3 Squats

Φρόντισε όταν κάνεις squats  η πλάτη σου να είναι ίσια ή πολύ ελαφρώς κυρτωμένη, τα πόδια να είναι στο άνοιγμα των ώμων και να βλέπουν λίγο προς τα έξω, η πίεση να μοιράζεται ομοιόμορφα στις φτέρνες και τις πατούσες.  Μην ξεχνάς να κοιτάς μπροστά.

Κατέβα έως ότου οι μηροί να έρθουν παράλληλα με το έδαφος. Τα γόνατα μπορούν να προεξέχουν σε προβολή από τα δάχτυλα των ποδιών αλλά όχι πάνω από 10 εκατοστά.

Επέστρεψε στην αρχική θέση και κάνε 3 σετ των 8 επαναλήψεων.  Διάβασε σχετικά: 3 παραλλαγές squats για τέλεια πόδια και γλουτούς

 

Δες πώς να τα εκτελέσεις