Fitness

12 τρελοί και απρόσμενοι τρόποι να κάψεις θερμίδες!

Καμία φορά οι θερμίδες μπορεί να καούν με τους πιο απροσδόκητους τρόπους! Δείτε την τρελή λίστα με τους 12 απρόσμενους τρόπους να κάψεις θερμίδες!

Κηπουρική!

Το να ασχοληθείτε με τον κήπο, τις ζαρντινιέρες και τις γλάστρες σας αποδεικνύεται ότι καίει θερμίδες! Το σκύψιμο, τα squats και τα τεντώματα είναι ότι καλύτερο για τα πόδια και τους γλουτούς σας!

Τι θα κάψω; 

Θα κάψεις 136 θερμίδες, κάνοντας κάτι ευχάριστο και δημιουργικό!

  

Φρίσμπυ 

Ναι, θα τρελαθούμε… Το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού, του σκύλου και του χαβαλέ της παραλίας, σε χαλαρό πάντα τέμπο, μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες!

Τι θα κάψω:

Τα άλματα, τα τεντώματα και τα σκυψίματα, θα σε  απαλλάξουν από περίπου 300 θερμίδες σε μισή ώρα! Απολύτως τρελός αριθμός…

 

Περατζάδα στα αξιοθέατα 

Ένα χαλαρό περπάτημα με 5 χιλιόμετρα την ώρα χαζεύοντας τα αξιοθέατα θα σας βοηθήσει να γυμνάσετε τα πόδια σας και να χάσετε θερμίδες. Λειτουργεί και στην δική σας πόλη και ας μην έχετε φύγει διακοπές!

Τι θα κάψω; 

Περπατώντας 5 χιλιόμετρα σε μια ώρα θα κάψεις 204 θερμίδες αν είσαι 50 κιλά και 327 θερμίδες αν είσαι 80 κιλά! Καλά είναι;

 

Μπόουλινγκ

Αυτό το αθληματάκι κατάλληλο ακόμα και για άτομα με κοιλίτσα, μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος. Οκ είναι λίγο εκτός μόδας, αλλά είναι παιχνιδιάρικο πανάθεμά το!

Τι θα κάψω; 

Αν δεν βάζεις φάλτσο στις μπαλιές σου θα κάψεις 102 θερμίδες στο μισάωρο. Αν βάλεις θα κάψεις 105 θερμίδες!

 

Δεν που δεν, δεν πας για ψάρεμα; 

Το ψάρεμα είναι ασχολία της τεχνικής και της υπομονής, συνδυάζεται ωραία με καλή παρέα ή με αρκετή πείνα! Πάντα μιλάμε για ψάρεμα με καλάμι.

Τι θα κάψω;

Το extreme sport του τεμπέλη σε βαθμό κακουργήματος, σε βοηθά να κάψεις 110 θερμίδες σε μισή ώρα!

 

Διαλογισμός 

Ε τώρα θα σας τρελάνουμε τελείως. Ο διαλογισμός ελαττώνει το στρες και την παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλης η οποία παρεμποδίζει τις καύσεις μας. Οπότε κάνοντας διαλογισμό και χαλαρώνοντας ρυθμίζεις τις ορμόνες σου και αδυνατίζεις!

Τι θα κάψω;

Μη μετρήσιμο. Εξαρτάται από το πόσο αγχώδης είσαι και σε τι επίπεδα βρίσκονται οι ορμόνες σου ήδη. Αδυνατίζεις, επαναπρογραμματίζεις τον μεταβολισμό, αλλά η θερμιδομέτρηση στον διαλογισμό είναι ζήτημα άγχους και καθαρά υποκειμενικό!

 

Μαγειρική 

Η νοικοκυρά τώρα δικαιώνεται! Η προετοιμασία του φαγητού αδυνατίζει. Το κόψιμο, το πλύσιμο, η προετοιμασία, τα σκεύη που θα βγάλετε, το σωτάρισμα, το κόψιμο α λα μασεντουάν, το περπάτημα στα λίγα τετραγωνικά της κουζίνας…αδυνατίζει!

Τι θα κάψω

Για την δημιουργία ενός απαιτητικού φαγητού που θέλει 45 λεπτά προετοιμασία, θα κάψετε 100 θερμίδες! Όπως είπαμε το «δεν θέλω γυμναστήριο, κάνω δουλειές στο σπίτι», τώρα δικαιώνεται.

 

Η δημόσια υπηρεσία αδυνατίζει

Ότι χειρότερο για τον μέσο Έλληνα που έχει φάει τις ουρές με το κουτάλι, από την ώρα που γεννήθηκε μέχρι το face control στον Άγιο Πέτρο… Παρόλα αυτά η ορθοστασία αδυνατίζει.

Τι θα κάψω; 

Όταν έρθει η ρημάδα η ώρα, προτίμησε να σταθείς όρθιος. Με αυτόν τον τρόπο θα κάψεις 33% περισσότερες θερμίδες από όσες θα έκαιγες αν καθόσουν. Αν δεν εξυπηρετηθείς ποτέ γιατί τα γιαγιοπάππουδα έκαναν πέσιμο στο ΙΚΑ από τις 5 το πρωί, δοκίμασε την επόμενη μέρα για να κάνεις άλλο ένα greek workout!

 

Γράψτο, στείλτο, τουίταρέ το, πόσταρέ το!

Γράφοντας με γρήγορο ρυθμό σε κινητό ή smartphone χάνεις θερμίδες! Προφανώς και το συγκεκριμένο άθλημα είναι υποτιμημένο και από το σχολείο, μέχρι το σπίτι ή την καφετέρια είναι λόγος κραξίματος ως αντικοινωνικό σπορ, παρότι είναι κοινωνικό επειδή επικοινωνείς!

Τι θα κάψω;

Το μυαλό σου κατ' αρχάς (άστο κάτω το ρημάδι να μιλήσουμε!). Παρόλα αν τουιτάρεις, τεξτάρεις ή γράφεις για μια ώρα, θα κάψεις 130 θερμίδες!

 

Όχι εκεί! Εκεί. Άστο λίγο πιο δω.

Να το δω λίγο από μάκριά; Όχι, όχι δεν μου κάνει εκεί… Να αλλάξουμε θέση τον καναπέ και να τον πάμε δίπλα στο γραφείο! Φυσικά μιλάμε για την αγαπημένη ενασχόληση της γυναίκας, την αναδιάταξη των επίπλων! Εκεί λοιπόν που κάθεσαι στον καναπέ, την πιάνει ΑΜΟΚ, σηκώνει εσένα μαζί με τον καναπέ και η τηλεόραση καταλήγει στο ταβάνι.

Τι θα κάψω;

Μιλάμε για τσαμπουκαλεμένη γυμναστική καθώς καις 270 θερμίδες την μισή ώρα. Κάτσε όμως λίγο να πάμε τον υπολογιστή δίπλα στην βιβλιοθήκη.

 

Μπάνιο στο ποτάμι

Λατρεία, αγάπη και το καλύτερο τσεκ απ καρδιάς που μπορείτε να φανταστείτε! Αν βέβαια αποτύχει θα σας βρουν κάποια χιλιόμετρα πιο κάτω. Υποχρεώνετε το σώμα να κάψει θερμίδες ώστε να διατηρήσει την θερμοκρασία γύρω από τα βασικά όργανα σταθερή.

Τι θα κάψω;

Περίπου 600 θερμίδες με τις θερμίδες του μεταβολισμού συνυπολογισμένες. Αν μιλάμε για κρύο Ελληνικό ποτάμι προσθέστε κάτι!

  

Χόρεψε techno

Πήγαινε σε ένα ωραιότατο πάρτυ και χόρεψε techno. Θα διασκεδάσεις, θα περάσεις καλά, θα γνωρίσεις κόσμο και θα κάψεις λίπος.

Τι θα κάψω;

Περίπου 550 θερμίδες την ώρα. Με αυτή την μουσική σημειώνονται τα ρεκόρ στα fitness tracker… Αν το υπολογίσετε στο 6ωρο μιλάμε για το απόλυτο workout! Ρεαλιστικά μπορείς να κάψεις περίπου 3.000 θερμίδες σε ένα βράδυ που αντιστοιχούν σε ένα κιλό.