Fitness Mom

Όταν η οικογένεια παίζει μαζί, μένει μαζί!

 Το να είσαι γονέας θέλει σκληρή δουλειά και ποτέ δεν ξέρεις αν όσα κάνεις έχουν ανταπόκριση. Μερικές φορές εκπλήσσεσαι ευχάριστα. Το ξέρω από πρώτο χέρι. Η έφηβη κόρη μου συνήθως βρίσκει ντροπιαστικό ό,τι κάνω, αλλά της αρέσουν τα τρελά μου ενδιαφέροντα. Ειδικά από τότε που πήρα το δίπλωμα ως καθηγήτρια Zumba, η κόρη μου δυσκολεύεται να ακολουθήσει αυτή τη ρουτίνα και ξέρω ότι την τρελαίνει να ακούει το ίδιο τραγούδι εκατομμύρια φορές, όταν προσπαθώ να βγάλω μια χορογραφία. Είμαι αρκετά αυστηρή με τη διατροφή μου αλλά εκείνη είναι έφηβη και δεν μπορώ να ελέγξω το τι τρώει, οπότε απλώς ελπίζω να ακολουθήσει το παράδειγμά μου όσο περισσότερο μπορεί. 

 Συζητούσαμε πως έχω καιρό να βγάλω κάποιο πρόγραμμα για Zumba, την εμπιστεύομαι να διαλέξει καλά κομμάτια για ζέσταμα και χαλάρωμα, γιατί σίγουρα εκείνη ακούει όλα τα καινούρια τραγούδια που εγώ ως παλιά δεν τα έχω καν ακουστά και συνήθως μου είναι πολύ χρήσιμα… Ενώ συζητούσαμε πως στο καλό κατάφερα να φτάσω κοντά στο six pack τόσο σύντομα μετά τη γέννα, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει την «πρόκληση κοιλιακών 30 ημερών» εδώ και μια εβδομάδα. Βρήκε αυτό το application στο κινητό που λέγεται ''30 day ab challenge'', το οποίο έχει έναν μήνα γεμάτο διαφορετικές ασκήσεις για κοιλιακούς, με κάθε μέρα να έχει λίγο πιο δύσκολες ασκήσεις απ' την προηγούμενη. Είναι αρκετά έξυπνο και έχει μέρες που ξεκουράζεσαι κι όλας. Μόλις μου ειπε ότι είναι δωρεάν, αποφάσισα να δω κι εγώ τι παίζει. Είναι πολύ απλό και μπορεί να μπει στη ζωή σου εύκολα.

Προφανώς, 30 μέρες είναι ο ιδανικός αριθμός ημερών που χρειαζόμαστε για να κάνουμε μια πράξη συνήθεια.

 Εννοείται πως ούτε η κόρη μου ούτε εγώ κάνουμε μισές δουλειές. Εκείνη είναι στην ημέρα 8 από το 30 days ab challenge οπότε θέλω να την φτάσω και μετά να το κάνουμε μαζί. Έπίσης για να της ανταποδώσω τη χάρη, βρήκα την εφαρμογή, την πρόκληση για push ups 30 ημερών (γιατί το χειρότερό μου είναι τα αδύναμα χέρια μου), άρα έχω δύο προκλήσεις 30 ημερών. Είναι πολύ συναρπαστικό. Κάθε πρόκληση διαρκεί περίπου 10 λεπτά και έτσι μπορείς να το κάνεις όποτε θες μέσα στη μέρα.

 Η πρόκληση για τους κοιλιακούς σού δίνει ένα σετ απο sit ups, crunches, leg raises και μετά plank. Έχω ήδη εθιστεί και είμαι πραγματικά περήφανη που κατάφερα να φτάσω την τέταρτη ημέρα με τόση ευκολία. Η πρόκληση για τα push ups μέχρι στιγμής σου ζητά απλά να κάνεις λίγα περισσότερα push ups κάθε μέρα. Νιώθω υπέροχα… η κόρη μου έχει πάει να μείνει για λίγο με τον πατέρα της και έτσι κάνουμε τις προκλήσεις μέσω skype… Αυτό θα πει μοντέρνα οικογένεια: προκλήσεις από applications που γίνονται μέσω ίντερνετ… Οικογένεια hi-tech.