Fitness Mom

Fitness Mom: Γιορτάζοντας το ότι δεν είμαι 40… Ακόμη…

Είχα γενέθλια… Ναι είναι αλήθεια, μεγαλώνω. Αλλά τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά φέτος. Δεν μπορείς να πας για clubbing όλη νύχτα όταν έχεις να προσέξεις ένα μωρό και το πρωινό ξύπνημα που το συνοδεύει. Άρα η λύση είναι να μαζέψεις λίγους και καλούς φίλους, να ανάψεις το barbeque, να βάλεις το κρασί στον πάγο και να γιορτάσεις τον καινούριο χρόνο που ξεκινά. Κάθε χρόνο έχω το ίδιο πρόβλημα, το άλλο μου μισό θέλει να μου φτιάξει τούρτα γενεθλίων. Και ποιος δεν θέλει να κόψει τούρτα, για να μην αναφέρω τα κεριά που θέλω να σβήσω. Αλλά είμαι δύσκολη. Δεν τρώω γαλακτοκομικά γιατί έχω αλλεργία, δεν τρώω ζάχαρη και γενικά τρώω υγιεινά. Για μένα παρασπονδία σημαίνει να φάω φυστικοβούτυρο απευθείας απ το κουτί με το κουτάλι (γιατί είναι νόστιμο και έχει πρωτεΐνη και είναι νόστιμο και είναι νόστιμο…).

Δεν τρώω κρέας, παρά μόνο συγκεκριμένα ψάρια (είμαι εθισμένη στα καλαμαράκια, το χταπόδι και τις μαρίδες, μην ξεχνάμε το sushi και το sashimi). Ευτυχώς λατρεύω το κρασί και την σαμπάνια, αλλιώς όλοι μου οι φίλοι θα με αποκλήρωναν… Μετά από τόσα χρόνια που έχω μάθει να τρώω έτσι, νιώθω ότι είναι πια στη φύση μου και πολλοί φίλοι μου το ξέρουν, το βρίσκουν αστείο και γίνομαι αφορμή για πολλά αστεία. Αλλά η διατροφή μου είναι ένας απ' τους κύριους λόγους που απέκτησα ξανά τη σιλουέτα μου μετά από δυο παιδιά και νιώθω ότι δεν αρκεί μόνο η γυμναστική και η καλή φυσική κατάσταση. Το να τρώω υγιεινά και να παίρνω όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζομαι είναι πολύ σημαντικό εφόσον δεν τρώω κρέας και γαλακτοκομικά. Αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι που αρκετοί μου λένε πράγματα του τύπου «έχεις γενέθλια, χαλάρωσε και φάε ό,τι θες…», ξεχνώντας ότι στην ουσία τρώω αυτά που θέλω. Δεν θέλω τούρτα, δεν θέλω τηγανιτά και κυρίως δεν θέλω με τίποτα αυτό το φούσκωμα που νιώθεις όταν συνεχίζεις να τρως παραπάνω, ενώ έχεις ήδη χορτάσει. Απλώς δεν μου αρέσει. Τα τελευταία σχόλια δεν ήταν αστεία για το φαγητό που τρώω, αλλά για το πόσο αδύνατη είμαι. Μερικές φορές πραγματικά πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την αίσθηση του πως είναι το κανονικό μέγεθος και συγχωρούν τον εαυτό τους υπερβολικά εύκολα αν είναι εκτός φόρμας ή υπέρβαροι.

Οκ, δεν είναι για όλους μας το ίδιο εύκολο, αλλά όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας κάνοντας πιο υγιεινές επιλογές. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω ότι δεν πρέπει ΠΟΤΕ να κόβουμε ολόκληρη ομάδα τροφίμων, εκτός κι αν έχουμε πολύ σοβαρό λόγο. Έχω να φάω κρέας και γαλακτοκομικά πάνω από 20 χρόνια και τα τελευταία 2 χρόνια ξεκίνησα να τρώω περιορισμένες ποσότητες ψαριών. Πηγαίνω συχνά για εξετάσεις, ακούω το σώμα μου και βεβαιώνομαι ότι έχω καλύψει τις διατροφικές μου ανάγκες από όλες τις ομάδες τροφίμων…  

Για να επιστρέψουμε στο αίνιγμα με την τούρτα. Ο σύντροφός μου κι εγώ δεν είμαστε πολύ καιρό μαζί, αλλά με καταλαβαίνει. Μπορεί να έχω γενέθλια αλλά δεν θέλω τούρτα. Υπάρχουν κάποιες τούρτες που θα μπορούσα να φάω, αλλά είναι δύσκολο να βρεις τα υλικά εδώ στην Αθήνα (αυτό θα το αναλύσουμε κάποια άλλη φορά). Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Αν είσαι πονηρός (σαν τον σύντροφό μου) τους κοροϊδεύεις όλους λέγοντας ότι θα φτιάξεις τούρτα χωρίς αλεύρι, αυγά, γαλακτοκομικά και ζάχαρη, εξαφανίζεσαι…και επιστρέφεις μετά από μια ώρα μαζί με ένα τεράστιο γλυπτό φτιαγμένο απο φρούτα… Ποτέ ξανά στη ζωή μου δεν υπήρξα τόσο εντυπωσιασμένη. Και το πιο ωραίο απ' όλα; Οι φίλοι μου ενθουσιάστηκαν όπως κι εγώ και αντί να παραφουσκώσουμε με φαγητά που είναι ο εφιάλτης του διαβητικού, ορμήξαμε σε ένα τεράστιο καρπούζι που είχε χαραχτεί σε σχήμα λουλουδιών, με σταφύλια να δεσπόζουν στην κορυφή όπου υπήρχε ένα μήλο σκαλισμένο σε σχήμα κύκνου με 3 κεριά πάνω του.

Έχω αρχίσει να επηρεάζω τους ανθρώπους…