ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Warrior diet: Δίαιτα για μάχιμους, μυική μάζα και σούπερ μεταβολισμό!

Βασίζεται στην επιστήμη της επιβίωσης και στις διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων πολεμιστών. Η Warrior Diet είναι μια απλή μέθοδος διατροφής που βοηθά στην αύξηση του μυϊκού ιστού σύμφωνα και με τον εμπνευστή της δίαιτας, Ori Hofmekler. Με αυτή θα επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου, θα κάψεις περισσότερο λίπος, θα χτίσεις μυϊκό ιστό και θα αποτοξινώνεις το σώμα σου καθημερινά.

 

 

Γιατί έχει αποτέλεσμα;

Αυτή η δίαιτα δεν είναι μια μαγική δίαιτα για την απώλεια λίπους, αλλά έχει αποτέλεσμα επειδή:

1 Το σώμα σου καίει περισσότερο λίπος το πρωί και η Warrior Diet το εκμεταλλεύεται αυτό. Στα περισσότερα προγράμματα διατροφής προωθούν το πρωινό γεύμα ως το πιο δυνατό γεύμα της ημέρας. Η δίαιτα αυτή δεν το συνιστά παρά μόνον μετά από 3 ώρες αφού έχεις ξυπνήσει σου επιτρέπει να φας κάτι, επειδή βασίζεται στη θεωρία ότι το πρωί καίμε περισσότερο λίπος, με φυσικό τρόπο.

2 Είναι εξαιρετικά εύκολο να την ακολουθήσεις. Εντάξει, οι τέσσερις πρώτες μέρες θα είναι δύσκολες, όσο το σώμα σου προσαρμόζεται στη νηστεία. Αλλά μόλις περάσεις αυτό το διάστημα δεν θα μάχεσαι το αίσθημα της πείνας όλη την ημέρα, επειδή το σώμα σου γνωρίζει ότι θα πάρει τα θρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες του το βράδυ, και γι΄αυτό αξίζει να περιμένεις.

3 Νιώθεις ότι δεν κάνεις δίαιτα. Απλώς αλλάζεις τη δομή στα γεύματά σου. Πλέον, μπορείς να φας όσο θέλεις το βράδυ, έτσι ώστε νιώθεις ότι δεν κάνεις δίαιτα.

Πώς εφαρμόζεται η δίαιτα

Η δίαιτα περιλαμβάνει δυο φάσεις: τη φάση νηστείας και την φάση υπερκατανάλωσης. Η πρώτη περιλαμβάνει νηστεία όλη μέρα μέχρι το βράδυ όπου επιτρέπεται να καταναλώνεις μόνο φρούτα και λαχανικά. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει βραδινό  γεύμα το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Η warrior diet επιτρέπει ένα μεγάλο βασικό γεύμα. Τα συχνά γεύματα ανεβοκατεβάζουν την ενέργεια σου και σε οδηγούν σε λήθαργο ενώ παίρνουν πολύ ενέργεια.

1η φάση

Περίπου για 20 ώρες θα πρέπει να περάσεις την φάση νηστείας και θα έχεις καύση λίπους και αποτοξίνωση.

Το πρωί

2 ποτήρια νερό και καφέ ή τσάι, το πρώτο σου γεύμα να είναι μετά από 3 ώρες αφού ξυπνήσεις επειδή τότε είναι η ιδανική περίοδος για να κάψεις λίπος.

Όλη μέρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας: ωμά φρούτα και λαχανικά σε χυμό και κατανάλωση άφθονου νερού.

Εάν γυμνάζεσαι επιτρέπονται μία χουφτα ξηροί καρποί, ευκολοχώνευτες τροφές υψηλής πρωτεϊνικής όπως αυγά ή και κάποιο συμπλήρωμα πρωτείνης. Απαγορεύονται οι υδατάνθρακες, ζάχαρη/μέλι και άλλα γλυκαντικά και οποιαδήποτε άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα.

2η φάση

Το βράδι

Τρεις με τέσσερις ώρες προτού κοιμηθείς κατανάλωσε ένα μεγάλο και πλήρες  γεύμα το οποίο θα αποτελείται κυρίως από λαχανικά, πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες (μαύρο ψωμί, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι κ.λπ.). Το γεύμα δεν έχει όριο θερμίδων αλλά υπάρχουν κανόνες όπως το ότι ξεκινάς το γεύμα με τα λαχανικά (ωμά). Αν θέλεις να αδυνατίσεις κατανάλωνε τους υδατάνθρακες στο τέλος του γεύματος, μετά την πρωτείνη. Με αυτή τη σειρά θα λαμβάνεις τα βασικότερα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου στην αρχή του γεύματος (βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες), θα χορτάσεις πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να καταναλώσεις λιγότερους υδατάνθρακες.