ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βαριέσαι τη δίαιτα; 4 κανόνες για να αδυνατίσεις και χωρίς αυτήν!

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για σένα. Πήρες την απόφαση να χάσεις επιτέλους βάρος. Τσουπ! Να και η αυτόματη σκέψη: δίαιτα.

 

 Τις δύο πρώτες ημέρες που βάζεις… κόφτη και αρχίζεις δίαιτα σε πονάει το κεφάλι σου. Τις επόμενες νομίζεις πως κάποιος σε τιμωρεί και σε αναγκάζει να φας όλα όσα σνόμπαρες. Η λέξη «δίαιτα» για σένα είναι το συνώνυμο των καταθλιπτικών, μίζερων, άγευστων και ελάχιστων γευμάτων καθώς και ένας μακρύς κατάλογος κανόνων που πρέπει να ακολουθήσεις (φάε αυτό, όχι αυτό, μέτρα θερμίδες, ζυγίσου, πίνε νερό κ.ο.κ.). Τα ξέρεις από πρώτο χέρι. Βέβαια εάν ψάχνεις τον πιο εύκολο δρόμο για αδυνάτισμα, υπάρχει: έτοιμα γεύματα που θα ζεσταίνεις στο μικροκυμάτων χωρίς να εξετάζεις τη θρεπτική αξία των θερμίδων που θα καταναλώνεις. Δεν σου αρέσει έτσι; Δυστυχώς υπάρχουν δύο δρόμοι: για να αδυνατίσεις χρειάζεσαι δίαιτα. Για να παραμείνεις αδύνατος πρέπει να αλλάξεις νοοτροπία. Αυτό είναι και το μυστικό για τη μόνιμη απώλεια βάρους: η αλλαγή τρόπου ζωής. Μάθε πώς μπορείς να αλλάξεις νοοτροπία με 4 απλούς κανόνες, να αδυνατίσεις και να παραμείνεις αδύνατος. 

1 Προετοιμάσου

Όρισε το στόχο σου και μείνε σταθερός σε αυτόν. Βάλε έναν μικρό στόχο, μην περιμένεις να χάσεις 20 κιλά σε έναν μήνα (δεν θα χάσεις, εγγυημένα). Καθόρισε τι χρειάζεσαι για να το πετύχεις: διαιτολόγο, σπιτικά μαγειρεμένα γεύματα, αγορά τροφών από λαική, ενημέρωση; Το καλύτερο: μην σκέφτεσαι την αποτυχία ως επιλογή. Διάβασε: Χάσε κιλά με τη δίαιτα του τεμπέλη!

2 Εστίασε στα θρεπτικά συστατικά, όχι στις θερμίδες

Κατανάλωνε τροφές που ξέρεις ότι κάνουν καλό στην υγεία σου (πατατάκια, αναψυκτικά, πιτόγυρα και γλυκά είναι τα πρώτα που θα σβήσεις από τη λίστα). Μην κάνεις μονοφαγικές δίαιτες: μία μέρα μακαρόνια, μία μέρα κρέας, μία μέρα πατάτες. Θα χάσεις, ναι, και θα τα ξαπάρεις εις διπλούν! Τα γεύματά σου πρέπει να περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Η πρωτεΐνη μπορεί να χτίσει και να διατηρήσει τους μυς σου, ενώ οι φυτικές ίνες μπορούν να διατηρήσουν το πεπτικό σου σύστημα υγιές. Όσο για τους υδατάνθρακες; Μην τους βγάζεις από το πρόγραμμα: και ψωμί και ζυμαρικά (ολικής πάντα) και καστανό ρύζι μπορείς να φας, και πατάτα. Απλώς όχι όλα μαζί. Απλώς μία μικρή μερίδα δίπλα στη μεγάλη σαλάτα. Μάθε από αυτό: Αδυνάτισε στη δουλειά με τη «δίαιτα του τάπερ»

3 Κινήσου

Σήκω από τον καναπέ. Σήκω από την καρέκλα. Σήκω. Είναι ο μόνος τρόπος για να χάσεις βάρος είναι να κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις. Μην περιμένεις πάρα πολλά από την πρώτη. Ξεκίνα ένα πρόγραμμα προπόνησης και παρέμεινε στο στόχο σου.

4  Αξιολόγησε

Εάν δοκιμάσεις τα τρία παραπάνω κάνε μία αξιολόγηση ρωτώντας τον εαυτό σου:

Πώς με κάνει να νιώθω αυτό;

Νιώθω καλύτερα από όσα έκανα την περασμένη εβδομάδα;

Τι άλλαξε πάνω μου από τον προηγούμενο μήνα; 

Αν παρατηρείς βελτιώσεις συνέχισε. Η αλλαγή έρχεται!

Φίλια Μητρομάρα