ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τσάι Matcha: Γιατί κάθε αθλητής πρέπει να πιει μια κούπα τώρα; (+συνταγή)

Έχεις ακούσει ποτέ γι’ αυτό το super food, αυτό το εξαιρετικό πράσινο τσάι που ονομάζεται Matcha (και νεκρούς ανασταίνει); Εάν όχι, ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις.

 

 

 

Το πράσινο τσάι Matcha προέρχεται από την Ιαπωνία και τα φύλλα του φυτού, πριν τη συγκομιδή, σκιάζονται. Αυτό αυξάνει τα επίπεδα χλωροφύλλης που είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία. Μόλις μαζευτούν, τα φύλλα ατμίζονται για να σταματήσει η ζύμωση που θα μείωνε τα στοιχεία αυτά διατηρώντας όλα τα οφέλη, το χρώμα και το πιο σημαντικό, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Αφού στεγνώσουν, αλέθονται με πέτρες και δίνουν μια έντονα πράσινη σκόνη. Επειδή το matcha είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας τσάι, είναι μια πιο ισχυρή πηγή θρεπτικών συστατικών από ότι το πράσινο τσάι.

Τι βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά περιέχει το τσάι Matcha; 

Μερικές από τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του τσαγιού Matcha είναι η βιταμίνη C, το χρώμιο, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και το μαγνήσιο. Όλοι, ειδικά οι αθλητές, χρειάζονται αυτά τα μέταλλα για να μπορούν να αποδώσουν στην προπόνησή τους, να αυξήσουν την αντοχή τους και να βοηθήσουν το σώμα τους να ανακάμψει πλήρως μετά από έναν τραυματισμό ή μετά από μια σκληρή προπόνηση.

Διάβασε σχετικά: Matcha Ninja: Τί είναι το matcha τσάι και γιατί όλοι συζητούν γι΄αυτό το πράσινο food trend;

Τα αντιοξειδωτικά τσαγιού Matcha είναι πολυφαινόλες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην πρόληψη πολλών ασθενειών που απειλούν τη ζωή όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, η υπέρταση, το σάκχαρο κ.λπ. Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη που παίρνουν όσοι πίνουν τσάι Matcha και αυτά περιλαμβάνουν αυξημένη μνήμη, εγρήγορση, μειωμένη χοληστερόλη και ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Αυτά είναι τα αποδεδειγμένα οφέλη του τσαγιού Matcha:

  • Περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν πολλές ασθένειες απειλητικές για τη ζωή.
  • Ενισχύει σημαντικά τη μνήμη και αυξάνει τη συγκέντρωση.
  • Χαλαρώνει και μειώνει τα επίπεδα άγχους.
  • Ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας και αυξάνει την αντοχή.
  • Βοηθά το σώμα να κάψει τις επιπλέον θερμίδες γρήγορα.
  • Συμβάλλει στην αποτοξίνωση.
  • Βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό

 

Συνταγή: Matcha Shake για μετά την προπόνηση

Διάβασε σχετικά: DIY: Φτιάξε μπάρες δημητριακών με matcha ninja

Θα χρειαστείς

450 ml γάλα ρυζιού

50 γ σκόνη πρωτείνης για vegan

1 κουταλάκι matcha

1/4 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι

Προαιρετικά σιρόπι αγαύης

Παγάκια

Οδηγίες

Βάλε όλα τα συστατικά σε ένα μίξερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Προαιρετικά ρίξε λίγο σιρόπι αγαύης. Σερβίρισε το Shake με λίγο πάγο σε ένα μεγάλο ποτήρι.