ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τόλμησέ το: το νερό χλωροφύλλης είναι η μεγαλύτερη τάση για το 2018!

Μετά το νερό καρύδας και τα πράσινα smoothies ήρθε η ώρα να προσθέσεις και κάτι ακόμη, πιο πράσινο, στο νερό σου: τη χλωροφύλλη!

 

 

Τι είναι το νερό με χλωροφύλλη

Το νερό με χλωροφύλλη είναι η μεγαλύτερη τάση για το 2018 και αυτό φαίνεται στα ράφια των καταστημάτων υγιεινής διατροφής. Τι είναι; Αυτό ακριβώς που φαίνεται: υγρή χλωροφύλλη! Η χλωροφύλλη είναι η χρωστική ουσία, που δίνει στα φυτά το πράσινο χρώμα τους και βοηθά στη διαδικασία φωτοσύνθεσης. Λειτουργικά η χλωροφύλλη χρησιμεύει στην απορρόφηση ενέργειας του φωτός για την επιτέλεση της λειτουργίας της φωτοσύνθεσης, μετασχηματίζοντας τη φωτεινή ενέργεια σε χημική. Το νερό με χλωροφύλλη περιέχει βιταμίνες Α, C, Ε και Κ. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Surgery έδειξε ότι τα συμπληρώματα χλωροφύλλης μπορεί να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό και να αυξήσουν τον χρόνο επούλωσης των πληγών μέχρι και 25%.

 

Γιατί να προσθέσεις αυτό το trend υλικό στο νερό σου;

Έχεις τουλάχιστον 12 οφέλη από την κατανάλωση της χλωροφύλλης. Σύμφωνα με έρευνες η χλωροφύλλη:

1 Αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

2 Μειώνει τις λιγούρες και το αίσθημα της πείνας.

3 Βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος.

4 Μειώνει την ερυθρότητα και το πρήξιμο.

5 Έχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες.

6 Είναι ιδανικό για την αύξηση των επιπέδων σιδήρου.

7 Ενθαρρύνει τη γρήγορη απορρόφηση του μαγνησίου, το οποίο είναι σημαντικό για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα και τους ιστούς. 

8 Βοηθά στην ανακούφιση της δυσπεψίας και της δυσκοιλιότητας.

9 Η κατανάλωση της πριν ή μετά από μια προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών, λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης που έχει, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία της αποκατάστασης.

10 Μειώνει την κακοσμία του στόματος.

11 Συμβάλλει σε υγιή ούλα και δόντια, επειδή έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

12 Μειώνει το άγχος. Η χλωροφύλλη μπορεί να μειώσει το στρες ενώ βοηθά στην αλκαλοποίηση του οργανισμού ώστε να δημιουργηθεί ουδέτερο pH.

 

Προτού πάρεις οποιοδήποτε συμπλήρωμα μίλησε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σου, ειδικά εάν είσαι έγκυος ή θηλάζεις. Η λήψη συμπληρωμάτων χλωροφύλλης μπορεί να προκαλέσει προσωρινά στη γλώσσα σου αλλαγή χρώματος.