ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 5 καλύτερα μυστικά για να πετύχει η δίαιτα Ducan

Η δική μας Φίλια Μητρομάρα γνώρισε από κοντά τον εμπνευστή της δίαιτας Ducan, PierreDucan, και εκείνος της αποκάλυψε τα 5 μυστικά επιτυχίας της δίαιτάς του.

Αν ακολουθείς τη δίαιτα Ducan ή θέλεις να την ακολουθήσεις για να χάσεις γρήγορα το βάρος σου αυτά είναι τα 5 καλύτερα μυστικά για να πετύχεις! Η συγκεκριμένη δίαιτα θέλει προσοχή, καθώς παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες και ανήκει στις  υπερπρωτεϊνικές δίαιτες οι οποίες πετυχαίνουν γρήγορη απώλεια βάρους.

 

1 Πρόσεξε αν έχεις αυξημένη χοληστερίνη

Για να πετύχει η δίαιτα Ducan χρειάζεται να επιλέγεις πολύ σοφά το κρέας που θα καταναλώσεις. Tο γεγονός ότι επιτρέπει την ελεύθερη κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να οδηγήσει στην αυξημένη πρόσληψη κορεσμένου λίπους. Αν έχεις προδιάθεση για αυξημένη χοληστερίνη ή απλά φοβάσαι μην την αποκτήσεις φρόντισε να μην καταναλώνεις κρέας με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος αλλά άπαχο. Απαγορεύεται το χοιρινό και το αρνί, επιτρέπεται το μοσχάρι και το βοδινό με την προυπόθεση ότι επιλέγεις μόνον τα άπαχα κομμάτια του.

2 Πάρε μία πολυβιταμίνη

Επειδή στις πρώτες φάσεις της δίαιτας Ducanο αποκλεισμός από τους υδατάνθρακες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, κυρίως σε όσους γυμνάζονται έντονα – από έναν απλό εκνευρισμό μέχρι έντονη αδυναμία, ζαλάδες και κόπωση φρόντιζε να λαμβάνεις κάποια πολυβιταμίνη. Εξάλλου και ο ίδιος ο μεσιέ dr Pierre Dukan το συνιστά.

3 Πίνε πάρα πολύ νερό

Στη διάρκεια της δίαιτας Ducan και ειδικά στη φάση των εναλλασόμενων πρωτεΐνών, είναι απόλυτα απαραίτητο – εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις κατακράτησης υγρών που οφείλονται σε ορμονικά αίτια ή σε περιπτώσεις νεφρικής ανεπάρκειας – να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα υγρά την ημέρα, είτε νερό, κατά προτίμηση μεταλλικό, είτε άλλα υγρά όπως τσάι, καφέ ή άλλα αφεψήματα. Είναι απλό: μία κούπα τσάι στο πρωινό σου, ένα ποτήρι νερό πριν το μεσημεριανό σου γεύμα, δύο ακόμη ποτήρια μαζί με το μεσημεριανό και ένας καφές μετά, ένα ποτήρι νερό το απόγευμα και δύο επιπλέόν ποτήρια στο δείπνο αντιστοιχούν περίπου σε 2 λίτρα υγρά. Το καλύτερο νερό για τη φάση της επίθεσης είναι το φυσικό μεταλλικό νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα, που είναι κατάλληλο για δίαιτα πτωχή σε νάτριο, αφού έχει ελαφριά διουρητική και καθαρτική δράση. Επίσης ο κύριος Ντουκάν επίτρεπει και συνιστά την κατανάλωση αναψυκτικών τύπου colalightεπειδή μειώνει την επιθυμία για τσιμπολόγημα των ανθρώπων που συνηθίζουν να τρώνε ό,τι βρίσκουν μπροστά τους επειδή τους λείπει η γλυκιά γεύση.

4 Κόψε το αλάτι στη δίαιτα αυτή

Επειδή περιέχεται σε όλες τις τροφές, σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ποσότητες, είναι περιττό να προσθέτεις αλάτι στο φαγητό σου. Αν και το αλάτι βελτιώνει τη γεύση του φαγητού ωστόσο ανοίγει την όρεξη, συμβάλλει στην κατακράτηση των υγρών ενώ χρησιμοποιείτε περισσότερο από συνήθεια παρά από ανάγκη. Επίσης συμβάλλεις και στην υγεία σου αφού μία διατροφή χαμηλή σε αλάτι μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, νεφρική ανεπάρκεια ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Μην ξεχνάς ότι 1 λίτρο νερό ζυγίζει ένα κιλό και 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι είναι αρκετές για να εγκλωβίσουν αυτό το λίτρο στους ίστους σου για μία με δύο μέρες.

5 Περπάτα

Για να πετύχει η δίαιτα Ducan δεν χρειάζεται να ιδρώσεις στο γυμναστήριο. Αρκούν 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα. Αν διανύεις μία φάση στασιμότητας αύξησέ το για 4 μέρες στα 60 λεπτά για να μπορέσεις να ξεκολλήσεις.

Και ένα bonus: Αν θέλεις να διατηρήσεις τα κιλά που έχασες ο κύριος Ducan προτείνει να ακολουθήσεις τη μεσογειακή διατροφή!