ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Suma: Το μυστικό όπλο των Ρώσων υπεραθλητών που αυξάνει δύναμη και αντοχή!

Η ρίζα Suma είναι «το Ρωσικό Μυστικό Όπλο», ένα superfood που χρησιμοποιήθηκε από τους Ρώσους αθλητές υπεραθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας (όπου σάρωσαν τα περισσότερα χρυσά μετάλλια), για τη μυϊκή ενδυνάμωση και την ενίσχυση της αντοχής τους με φυσικό τρόπο.

 

Η ρίζα Suma, ένα θεραπευτικό βότανο που προέρχεται από τις ζούγκλες και τα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Αυξάνει την αερόβια αντοχή, κυρίως την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, βοηθάει στην ανάπλαση των μυών, προσφέρει υπερτροφία μυών καθιστώντας τη ιδανική για body building. Είναι διάσημη στο χώρο του αθλητισμού γιατί έχει φυσική αναβολική δραστηριότητα δίχως να έχει τις άσχημες παρενέργειες των φαρμακευτικών παρασκευασμάτων.

Τι περιέχει η ρίζα Suma

Η ρίζα Suma περιέχει αρκετά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Α, Β, Ε και Κ. Επιπλέον, περιέχει μέταλλα, αντιοξειδωτικά, τα 19 αμινοξέα και ηλεκτρολύτες, τα οποία παρέχουν ενέργεια. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ηλεκτρολύτες, δύο θρεπτικά συστατικά που είναι άφθονα στη ρίζα, προσφέρουν ενέργεια και την αθλητική απόδοση.

Το γερμάνιο είναι σημαντικό για τη διατήρηση και ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Περιέχει σαπωνίνες, οι οποίες παίζουν ρόλο στην ορμονική σύνθεση, στον μεταβολισμό της γλυκόζης και της χοληστερόλης, στην κυτταρική οξυγόνωση και ακόμη και στην αναστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.

Η ρίζα Suma είναι ένα προσαρμογόνο, το οποίο σημαίνει ότι βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να αντιμετωπίσει το στρες και ενισχύει ανοσοποιητικό. 

Τι κάνει η ρίζα Suma

1 Ενδυναμώνει τους μυς

Η φυτική αναβολική ορμόνη ecdysteroids που περιέχει η ρίζα Suma δρα σαν αναβολικό στεροειδές και εμπλέκεται στη δημιουργία των μυών. Μπορεί να βελτιώσει τη σωματική δύναμη και την αθλητική απόδοση χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες που σχετίζονται με τα παραδοσιακά στεροειδή. Η ρίζα Suma έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των μυϊκών τραυματισμών, καθώς και για τη θεραπεία ασθενειών που περιλαμβάνουν μυϊκή ατροφία.

Αρκετές μελέτες σχετικά έδειξαν ότι τα ecdysteroids επιταχύνουν τον ρυθμό αύξησης των μυών, βελτιώνουν τη φυσική αντοχή και μειώνουν το σωματικό λίπος κατά 10% όταν συνδυάζονται με διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη. Πιο πρόσφατα, διαπιστώθηκε ότι αύξησαν τη μυική μάζα και τη δύναμη λαβής σε αρουραίους.

2 Ενισχύει την ενέργεια

Η ρίζα Suma αυξάνει την ενέργεια, και ειδικά την ενέργεια των αθλητών που συμμετέχουν σε προγράμματα άσκησης υψηλής έντασης. Παρόλο που δεν είναι διεγερτική, ενισχύει την ενέργεια λόγω του πλούσιου θρεπτικού του προφίλ και μειώνει την κόπωση, αυξάνει την ταχύτητα και τη δύναμη. Η ρίζα Suma περιέχει ηλεκτρολύτες, αμινοξέα και μέταλλα. Το υψηλό περιεχόμενο ηλεκτρολυτών και αμινοξέων βοηθά στην αναπλήρωση και αποκατάσταση πολλών ουσιωδών ενώσεων που χάνονται μέσω της εφίδρωσης και της σωματικής άσκησης. Η πλούσια περιεκτικότητά της σε βιταμίνες και ανόργανα άλατα παρέχει πολλά από τα μεταβολικά “δομικά στοιχεία” του σώματος.

Το γερμάνιο που περιέχει βοηθά στη διανομή του οξυγόνου στο σώμα, αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην αθλητική απόδοση.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β παίζουν βασικό ρόλο σε πολλές από τις ενεργειακά μεταβολικές οδούς του σώματος και εμπλέκεται στην κυτταρική ανάπτυξη και αναγέννηση.

3 Αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης

Σύμφωνα με μελέτη οι ποντικοί που τράφηκαν με νερό και ρίζα Suma για 30 ημέρες εμφάνισαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Ακόμη και αν η ρίζα Suma δεν αυξάνει άμεσα τα επίπεδα τεστοστερόνης, πολλά από τα θρεπτικά της συστατικά είναι βασικά μεταβολικά δομικά στοιχεία για τη σύνθεση τεστοστερόνης, όπως οι βιταμίνες Α και D και ο ψευδάργυρος. Επομένως, ένα συμπλήρωμα Suma μπορούσε να παίζει έμμεσο ρόλο στη σύνθεση τεστοστερόνης και την αύξηση μυών, ακόμη και αν δεν έχει άμεσο αναβολικό αποτέλεσμα.

4 Ενισχύει τη σεξουαλική απόδοση

Το εκχύλισμα Suma βελτίωσε τη σεξουαλική απόδοση σε αρουραίους, αυξάνοντας τη διάρκεια του σεξ και παρατείνοντας τον χρόνο εκσπερμάτωσής, σύμφωνα με μελέτη.

5 Τονώνει τη γυναικεία γονιμότητα

Η γονιμότητα απαιτεί ορμονική ισορροπία, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο στον σημερινό κόσμο. Οι ορμονικές διαταραχές και οι περιβαλλοντικές τοξίνες αυξάνονται και έτσι οι ορμόνες γονιμότητας μειώνονται. Η οιστραδιόλη-17 beta είναι η κύρια ορμόνη οιστρογόνων που παράγεται στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας και η διέγερση αυτής της ορμόνης μπορεί να βελτιώσει τη γυναικεία γονιμότητα. Η ρίζα Suma μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα της οιστραδιόλης-17 beta, βελτιώνοντας την ισορροπία των ορμονών.

6 Θρέφει το δέρμα

Η πυκνότητα των θρεπτικών συστατικών και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη ρίζα αυτού του φυτού μπορεί να προστατεύσουν τα δερματικά κύτταρα από βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία, μειώνοντας έτσι τα ορατά σημάδια της πρόωρης γήρανσης και της φωτογήρανσης. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η ρίζα Suma μπορεί ακόμη και να θεραπεύσει το δέρμα αφού έχει ήδη συμβεί η βλάβη.

Πώς να καταναλώσεις τη ρίζα Suma

Η ρίζα Suma υπάρχει σε σκόνη, η οποία μπορεί στη συνέχεια να καταναλωθεί με άλλα τρόφιμα ή μόνη της ή να γίνει τσάι.

Επίσης, μπορεί να καταναλωθεί και ως συμπλήρωμα διατροφής, σε κάψουλες.

Το διατροφικό συμπλήρωμα σε μορφή σκόνης είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσεις ότι θα αποκτήσεις την πληρέστερη δόση των βιταμινών, των θρεπτικών συστατικών, των ηλεκτρολυτών και των αμινοξέων που περιέχουν οι ρίζες της.

Σε τί ποσότητα μπορείς να την καταναλώσεις;

Οι περισσότερες από τις μελέτες έχουν χρησιμοποιήσει δόσεις οι οποίες, στους ανθρώπους, είναι περίπου ισοδύναμες με 200 έως 600 mg / ημέρα.

Για ενέργεια και αποκατάσταση: 1 κ.γ. την ημέρα για όσους αθλούνται 3-5 φορές την εβδομάδα.

Για μάξιμουμ υπερτροφία μυών και μεγιστοποίηση δύναμης: 2-3 κ.γ. την ημέρα για όσους κάνουν καθημερινή προπόνηση και ειδικά bodybuilding.

Έχει η ρίζα Suma παρενέργειες;

Στις περισσότερες μελέτες δεν έχουν αναφερθεί εμφανείς αρνητικές παρενέργειες της δοσολίας ή των συστατικών της. Επιπλέον, η τοξικότητα των ecdysteroids στα θηλαστικά πιστεύεται ότι είναι εξαιρετικά χαμηλή.

 

Συμβουλεύσου τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σου πριν ξεκινήσεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής Suma. Καλό είναι να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.