ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Shake πρωτεΐνης: 6 τρόποι να προσθέσεις φυσική πρωτεΐνη, χωρίς σκόνη

Σου τέλειωσε η σκόνη πρωτεΐνης; Μην ανησυχείς! Αυτές οι φυσικές πηγές πρωτεΐνης θα σου φτιάξουν το πιο γεμάτο κρεμώδες και υγιεινό shake πρωτεΐνης που θα έχεις πιει ποτέ!

 

 

 

 

 

Και οι έξι τροφές αποτελούν πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας ενώ παρέχουν απαραίτητα αμινοξέα. Οι πρωτεΐνες του βοηθούν στην επιδιόρθωση των κατεστραμμένων ιστών του σώματος και στην ανάπτυξη αντισωμάτων για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Προτίμησε να καταναλώσεις το shake πρωτεΐνης το πρωί, για να σε κρατήσει χορτάτο μέχρι το μεσημέρι. Καλές προσθήκες επίσης και για αποκατάσταση μετά την προπόνηση. Μάθε ποια είναι Τα 6 λάθη που κάνεις με τα shakes πρωτεΐνης

1 Κατίκι Δομοκού

Πρωτεΐνη: 3 γραμμάρια τα 30 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας)

Το κατίκι Δομοκού μπορεί να κάνει το shake πρωτεΐνης λείο και κρεμώδες, έχει αρκετά ήπια γεύση και μπορείς να το βρεις μέχρι με 11 – 13% λιπαρά, οπότε εάν προσέχεις δεν θα σε επιβαρύνει. Αυτό το τυρί σου προσφέρει και βιταμίνη D κάτι που βοηθά στην απορρόφηση ασβεστίου και μειώνει τον κίνδυνο για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών.

2 Ταχίνι

Πρωτεΐνη: 5,2 γραμμάρια οι 2 κουταλιές της σούπας

Το ταχίνι μπορεί να δημιουργήσει μια θαυμάσια κρέμα και να σου προσφέρει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη. Είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αν δεν έχεις καρύδια να ρίξεις στο shake πρωτεΐνης.Οι αγαπημένοι μας συνδυασμοί είναι: Ταχίνι, γάλα,γιαούρτι με ένα μίγμα μπαχαρικών όπως κάρδαμο, κανέλα και βανίλια.

 Διάβασε σχετικά: Αυτές είναι οι 9 καλύτερες πηγές πρωτεϊνης για αποκατάσταση

3 Cottage cheece

Πρωτεΐνη: 3 γραμμάρια τα 30 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας)

Ένα από τους καλύτερους τρόπους να πάρεις πρωτεΐνη σε ένα smoothie είναι το τυρί cottage, το οποίο έχει και 2 – 4% λιπαρά. Η υφή του δημιουργεί μια κρεμώδη βάση χωρίς να είναι ξινή, όπως δίνει για παράδειγμα το γιαούρτι, οπότε πρέπει να προσθέσεις λιγότερα γλυκαντικά. Μην ξεχνάς πως τα γλυκαντικά και η ζάχαρη αυξάνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα και τα ρίχνουν απότομα με αποτέλεσμα να πεινάς πιο γρήγορα.

4 Κολοκυθόσποροι

Πρωτεΐνη: 5 γραμμάρια ανά 2 κουταλιές της σούπας

Προσθέτοντας κολοκυθόσπορους σε ένα shake πρωτεΐνης λαμβάνεις υγιεινά λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, αλλά και μαγνήσιο, που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας.

5 Ρεβίθια

Πρωτεΐνη: 5 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι

Τα ρεβίθια μπορούν να σου προσφέρουν μια σωστή δόση πρωτεΐνης σε οποιοδήποτε smoothie. Επιπλέον, αναμειγνύονται καλά και προσθέτουν στο shake σου μια κρεμώδη υφή. Μισό φλιτζάνι ρεβίθια περιέχει 100 θερμίδες και σου παρέχει επίσης 22% της ημερήσιας δόσης των φυτικών ινών, οι οποίες σε κρατούν χορτάτο όλο το πρωί. Βράσε μεγάλη ποσότητα και αποθήκευσέ τα σε μερίδες στην κατάψυξη.

6 Σπόροι Chia

Πρωτεΐνη: 4,7 γραμμάρια οι 2 κουταλιές της σούπας

Μόλις 2 κουταλιές σούπας σπόροι chia σου προσφέρουν το 40% της ημερήσιας ποσότητας φυτικών ινών που χρειάζεσαι και πέντε φορές τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από το ένα τέταρτο του φλιτζανιού καρύδια. Δεδομένου ότι δημιουργούν μια ζελέ υφή όταν προστίθενται σε υγρά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να “δέσεις” το shake πρωτεΐνης. Οι… Chia από την (Λατινική) Αμερική θα σε κάνουν στυλάκι!