ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς χάνουν τα κιλά της εγκυμοσύνης οι celebrities;

Εκτός από το να ταξιδεύουν, οι σταρ ηθοποιοί πρέπει να περνούν τη μέρα τους στο πλατό, σε συσκέψεις και σε κάστινγκ, πρόβες και συνεντεύξεις τύπου. Αν μάλιστα πρέπει να επιστρέψουν γρήγορα πίσω μετά από μία εκγυμοσύνη, εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Δε μένει πολύς χρόνος για όλη τη δουλειά που απαιτείται από τα περισσότερα προγράμματα απώλειας βάρους: τα συχνά ψώνια ειδών μαναβικής, η προετοιμασία και το ζύγισμα ή μέτρημα των μερίδων πριν καν φας την πρώτη μπουκιά. Μπες λοιπόν στα άδυτα της Diet Designs. Η διατροφολόγος των σταρ Κάρι Λατ Γουάιατ, RD, παραδίδει γεύματα με χαμηλές θερμίδες που ετοιμάζονται λίγη ώρα πριν για διασήμους όπως η Φέργκι, η Τζούλια Ρόμπερτς, η Σάλμα Χάγιεκ καθώς και σε κοινούς θνητούς σε όλη τη χώρα.

Η φιλοσοφία της
Το διατροφικό πλάνο αυτής της δίαιτας βασίζεται στον αριθμό των θερμίδων που χρειάζεται το άτομο για να χάσει βάρος γρήγορα αλλά και με ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να μετράς τις ποσότητες ή τις θερμίδες. Υπάρχουν πολλές επιλογές γευμάτων.

Πώς θα την προσαρμόσεις στα μέτρα σου
Εντάξει, η Κάρι Γουάιατ δεν μπορεί να παραδώσει γεύματα στο σπίτι σου για ευνόητους λόγους. Αλλά εσύ μπορείς να γίνεις για λίγο Γουάιατ στη θέση της Γουάιατ και να χάσεις κιλά! Γι' αυτό ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

• Τήρησε τις σωστές αναλογίες: Τα γεύματα βασίζονται στην αναλογία 20 με 25% άπαχη πρωτεΐνη, 50 με 60% ακατέργαστοι υδατάνθρακες (φασόλια, δημητριακά, ζυμαρικά και ψωμί ολικής αλέσεως) και 20 με 25% καλά λιπαρά. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην ημέρα μπορείς να καταναλώσεις 2 φέτες άπαχο ζαμπόν ή ένα κομμάτι στήθος κοτόπουλου ή ένα φιλέτο ψαριού, 1 φλυτζάνι ζυμαρικά, ή μία κούπα ρύζι, ή 1 φλυτζάνι φακές ή φασόλια, 1 φέτα ψωμί, 2 φλυτζάνια λαχανικά, 2 – 3 φρούτα. Αν έχεις στο μυαλό σου αυτά τα απλά μαθηματικά μπορείς να τα καταφέρεις!
• Κατανάλωσε χωρίς μέτρο: Τα πράσινα λαχανικά και οι σούπες λαχανικών επιτρέπονται σε απεριόριστες ποσότητες. Γιαα περισσότερη ευκολία μπορείς φτιάχνεις σούπα λαχανικών για το μεσημεριανό ή το βραδινό σου γεύμα. (Διατηρείται για 3 μέρες στο ψυγείο)…
• Βάλε πρόγραμμα: Αν προγραμματίσεις μια συγκεκριμένη μέρα που θα επισκέπτεσαι τον μανάβη της γειτονιάς σου μια φορά την εβδομάδα για να ψωνίσεις λαχανικά και φρούτα θα μπορέσεις να εφαρμόσεις αυτή τη δίαιτα.
• Γίνε πιο gourmet: Σε όλα τα προγράμματα που παραδίδουν φαγητό στο σπίτι μαγειρεύουν χωρίς λάδι, κυρίως στον ατμό και στο φούρνο, δεν ρίχνουν πολύ αλάτι αλλά προσθέτουν πολλά μυρωδικά. Χρησιμοποίησε άπαχα κρέατα, αντικατέστησε τον κιμά με σόγια, κι αν θες κάτι γλυκό ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και λίγο μέλι θα σε γλυκάνει.

Για να πετύχει κάνε αυτό:
• Απέφυγε την κατανάλωση αλκοόλ, αεριοούχων ποτών και γλυκών. Επειδή τα γεύματα θα τα ετοιμάζεις εσύ και ο χρόνος προετοιμασίας για σένα είναι πολύτιμος χρειάζεται να ακολουθήσεις ένα πιστό πρόγραμμα στα ψώνια και στο μαγείρεμα διαφορετικά θα πάει χαμένος ο κόπος.

Diet Desings: Δείγμα μενού μιας ημέρας

Πρωινό
1 ακτινίδιο, 1 ψητό ψωμάκι με τυρί κρέμα, λίγη κάπαρη και μία φέτα ντομάτα.

Δεκατιανό
1 μήλο

Μεσημεριανό
1 φλιτζ. ζυμαρικά με ¾ φλιτζ., 60 γρ. στήθος κοτόπουλο και 1 κουτ. του γλυκού παρμεζάνα, 1 φλιτζ. λαχανικά σαλάτα με λίγο λαδολέμονο.

Απογευματινό
1 πράσινο μήλο με 60 γρ. ταχίνι

Βραδινό
Σολομός ψητός με λαχανικά ή μια σούπα λαχανικών.