ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιά superfoods θα δίνατε στα παιδιά σας;

Aβοκάντο

Για το αβοκάντο έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν πιο αναλυτικά. Είναι από τις πρώτες τροφές που μπορεί να φάει ένα μωρό και κάνει εκπληκτική δουλειά για θηλάζοντα βρέφη που θέλετε να προσλάβουν έξτρα βάρος. Η βιταμίνη Ε, οι φυτικές ίνες και τα καλά λιπαρά εγγυώνται πως κάνατε μια πολύ καλή επιλογή.

Αυγά

Μπόλικη πρωτεΐνη για τους μικρούς μας φίλους, καλή χοληστερίνη από τον κρόκο (η ζωική χοληστερίνη δεν μετατρέπεται σε ανθρώπινη), ότι καλύτερο για να ξεκινήσει την μέρα του ένα παιδί. Επειδή έχει βιταμίνη D συνδυάζεται πολύ καλά με το γάλα, καθώς η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην βέλτιστη απορρόφηση σιδήρου. Ταυτόχρονα οι επιλογές μαγειρικής είναι ατελείωτες και δεν θα το βαρεθεί ποτέ.

Γάλα

Πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης και τα δύο χρήσιμα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Πιο κοντά στο ανθρώπινο γάλα από πλευράς σύστασης, είναι το γάλα γαϊδάρας (ωραία δεν ακούγεται έτσι;), ακολουθεί το κατσικίσιο και μετά το αγελαδινό.

Βρώμη

Πηγή διαλυτών φυτικών ινών, διαθέτει την Β-Γλουτένη που αναζωογονεί το ανοσοποιητικό, περιέχει μαγνήσιο, ασβέστιο και φώσφορο για γερά οστά. Το αντιοξειδωτικό Αβενανθραμίδη που περιέχει εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Συνδυάζεται τέλεια με το γάλα και το αυγό! Ότι καλύτερο αν δείτε και εδώ.

 

Σολομός

Η καλύτερη επιλογή για να εισάγετε το ψάρι στην διατροφή του παιδιού σας! Πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά, υπερκαλύπτει τις ανάγκες μας σε βιταμίνη B12 και βιταμίνη D, περιέχει βιταμίνη Β3 και Σελήνιο, καθώς και την μισή ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός μας ημερησίως.