ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πίτσα (light), μπάλα και…Champions League!

Την έχεις κατατάξει στις παχυντικές επιλογές; Δεν φταίει πάντα η πίτσα για την κοιλιά! Εάν την παραγγείλεις με το σωστό τρόπο, μπορεί να είναι ένα πολύ θρεπτικό και με λίγες θερμίδες γεύμα. Την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις να τι να ζητήσεις:

* Ζύμη λεπτή και τραγανή: Έχει λιγότερες θερμίδες  κι αν την παραγγείλεις με αλεύρι ολικής αλέσεως τροφοδοτείς τον οργανισμό σου με βιταμίνες και φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στο αδυνάτισμα, επειδή σε χορταίνουν για περισσότερη ώρα. Επίσης μάθε το μυστικό των διαιτολόγων (κι αυτοί τρώνε πίτσα, μη νομίζεις): βάλε τη ζύμη σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Θα απορροφήσει το τυχόν λάδι και θα μειώσεις τις θερμίδες.

* Λιγότερο τυρί: Επειδή σχεδόν καμία πιτσαρία δεν θα έχει τυρί light ζήτα να σου μειώσουν την ποσότητα του τυριού. Και μην ανησυχείς, δε θα χάσεις τη γεύση της! Το μόνο που θα χάσεις είναι τα κορεσμένα λιπαρά και τις επιπλέον θερμίδες.

* Με λαχανικά: Άσε την πεπερόνι και πάρε μία με λαχανικά όπως πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι κ.λπ. Δεν θα σε επιβαρύνουν με θερμίδες και λιπαρά ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και νερό. Επίσης βοηθούν στον κορεσμό.

* Με άπαχη πρωτείνη: στήθος κοτόπουλου, λουκάνικο κοτόπουλου ή γαλοπούλα είναι καλές επιλογές.

* Με έξτρα ρίγανη ή κάποιο αλλο μυρωδικό όπως βασιλικό. Έχουν αντιοξειδωτικά κάτι που σημαίνει ότι οφελεί την υγεία σου.

* Ωπωσδήποτε με σάλτσα ντομάτα: Η σάλτσα ντομάτας είναι πλούσια πηγή λυκοπενίου, ενός αντιοξειδωτικού που φαίνεται μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κυρίως του προστάτη, προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

* Με μέτρο: Όχι, με το μέτρο αλλά με μέτρο! Δεν χρειάζεται να φας όλη την jumbo πίτσα. Αρκέσου σε λίγα κομμάτια και συνόδεψε με σαλάτα. Αν ενδιάμεσα στις μπουκιές πίνεις και αρκετό νερό θα χορτάσεις  πιο γρήγορα.

* Σπιτική ατομική πίτσα: Πίτσα σε πίτα από σουβλάκι ή τορτίγια με τυρί mozzarela (για τοστ), καπνιστή γαλοπούλα, πιπεριά και φρέσκια ντομάτα για βάση  

Είσαι έτοιμος να δεις μπάλα! Θα μπορούσαμε να σε καταπιέσουμε κάνοντας την μπύρα σου με 0% αλκοόλ, αλλά όχι σου αξίζουν μια-δυό ατασθαλίες την εβδομάδα!