Fitness

Φανατικός του fitness ζητάει επίδομα 72 λιρών Αγγλίας την εβδομάδα χωρίς να δουλεύει!

Ο Kamran Kam από το Ανατολικό Λονδίνο ζητάει επίδομα ανεργίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να ψάξει για εργασία! Το επιχείρημά του είναι πως κοστίζει στο Βρετανικό κράτος λιγότερα χρήματα, από όσα οι παχύσαρκοι συμπολίτες του που λαμβάνουν το ίδιο βοήθημα!

O Jan Claude νέας κοπής έχει ήδη παίξει σε μια δύο ταινίες και πλέον κυνηγά με θέρμη μια κινηματογραφική καριέρα αντάξια του ινδάλματός του.

Στην Αγγλία πολλές φορές θεωρείται έκπληξη όταν ένας άνεργος πηγαίνει σε συνέντευξη για δουλειά και συμφωνεί να πιάσει εργασία. To Jobcenter Plus (o αντίστοιχος ΟΑΕΔ) επιδοτεί τους ανέργους αρκεί να εμφανίζονται σε κάποιες συνεντεύξεις τον μήνα, ακόμα και αν δεν εμφανιστούν ποτέ στις δουλειές τους. Έτσι ο Kamran Kam που επίσης δεν έχει σκοπό να εργαστεί, προτείνει ότι θα έπρεπε να πληρώνεται κάποια έξτρα χρήματα, προφανώς επειδή κοστίζει στο κράτος λιγότερο σε ιατροφαρμακευτικές δαπάνες σε σύγκριση με παχύσαρκους επιδοτούμενους άνεργους.

Το μανιφέστο του superfit ξετυλίγεται παρακάτω: «Έχω δοκιμάσει δεκάδες δουλειές, αλλά όλες οι θέσεις εργασίας ήταν βαρετές για μένα. Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν ήμουν χαρούμενος να πληρώνω φόρους για να γίνουν επιδόματα για αυτούς που κάθονται στο σπίτι όλη μέρα χωρίς την παραμικρή προσφορά προς την κοινωνία. Ειδικότερα όσοι είναι παχύσαρκοι σε σημείο που δεν μπορούν να δουλέψουν και ξοδεύουν τα χρήματα του επιδόματος σε junk food και τσιγάρα».

«Από την άλλη, εγώ είμαι αφοσιωμένος στο fitness και δεν έχω χρόνο για χάσιμο σε μια μονότονη δουλειά, οπότε τον Νοέμβρη που μας πέρασε αποφάσισα να αφήσω μια για πάντα το κεφάλαιο εργασία».

«Οι superfit θα έπρεπε να πληρώνονται περισσότερο, ώστε να είναι απελευθερωμένοι από την καθημερινή εργασία». Ο ίδιος γυμνάζεται 4 ώρες την ημέρα και θεωρεί ότι το 09:00-17:00 θα παρεμβαίνει στην σωστή άσκησή του στο Kung Fu. Παραδεχόμενος ότι πλέον δεν έχει κανένα κίνητρο να ψάξει για δουλειά, πιστεύει ότι οι fit…δεν θα έπρεπε να πληρώνουν φόρους που θα μετατρέπονται σε επιδόματα για τους παχύσαρκους συμπολίτες του.

«Γνωρίζω πολλούς» συνεχίζει, «που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να βρω μια δουλειά 9 με 5 και να σταματήσω να λαμβάνω το επίδομα. Αλλά στοιχηματίζω ότι αυτοί θα στοιχίζουν περισσότερα χρήματα στο σύστημα υγείας από όσα παίρνω εγώ ως επίδομα ανεργίας». Επιμένει λέγοντας πως «Μένω με την μητέρα μου οπότε δεν θέλω επίδομα κατοικίας (σ.σ. Ναι, το Αγγλικό κράτος παρέχει και από αυτά!) και στην τελική δεν μπορώ να θυμηθώ πότε πήγα τελευταία φορά σε γιατρό. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να χρηματοδοτεί δωρεάν γυμναστήριο για ανέργους, καθώς και μαθήματα fitness σε όσους θέλουν να είναι fit. Αν σκεφτείς ότι το επίσημο κράτος πληρώνει 5 δις λίρες τον χρόνο για να καταπολεμήσει την παχυσαρκία, είναι παραλογισμός να πληρώνουν οι fit για να παραμείνουν (σ.σ.οι παχύσαρκοι) σε αυτή την κατάσταση».

Σίγουρα τα επιχειρήματα του Καμ είναι αληθοφανή και ακούγονται λογικά εκ πρώτης, αλλά  δημιουργούν διαχωρισμό μεταξύ των πολιτών, όσο και αν το επιχείρημά του υποστηρίζεται από τους αγαπημένους μας πλέον αριθμούς. Η Βρετανική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει ακόμα την πρόταση του Καμ, αν και πιστεύουμε πως θα συζητηθεί γενικότερα στο προσεχές μέλλον, καθώς η παχυσαρκία και η διατροφή σε σχέση με το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της παχυσαρκίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην δημόσια συζήτηση για την υγεία.

 

Η φωτογραφία αποτελεί δημοσίευση της Sun.