ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το γάλα και το νερό καρύδας!

Στα σανσκριτικά ονομάζεται Κάλπα Βρίξσα και το όνομά του σημαίνει «το δέντρο που δίνει όλα όσα είναι απαραίτητα για τη ζωή»! Γνωρίστε τις ιδιότητες που κάνουν την καρύδα τόσο μοναδική!

Το γάλα και το νερό καρύδας είναι γεμάτε ποτάσιο, βιταμίνες  B και C, φυτορμόνες και ενυδατώνουν απίστευτα το σώμα μας. Ακολουθούν όλα τα χαρακτηριστικά και ο τρόπος για να φτιάξεις γάλα καρύδας μόνος σου!

Ιδιότητες νερού και γάλακτος καρύδας

  • Μειώνουν το ρίσκο καρδιακών επεισοδίων
  • Μειώνουν την πίεση
  • Αντιγηραντικές ιδιότητες
  • Καταπολεμούν την δράση των ελευθέρων ριζών
  • Περιέχει τρανς-ζεατίνη που χρησιμοποιείται ενάντια στο Αλτσχάιμερ

 

Μπορείτε να καταναλώσετε το νερό καρύδας συσκευασμένο επιλέγοντας αυτό με την μικρότερη επεξεργασία, αν και η καλύτερη πηγή παραμένει το ίδιο το φρούτο. Η καλύτερη πηγή νερού καρύδας είναι οι πράσινες καρύδες, ενώ λόγω του μεγάλου τους βάρους στην χώρα μας εισάγονται κυρίως οι καφέ ώριμες καρύδες.

 

Φτιάξε γάλα καρύδας μόνος σου!

 

Άνοιξε την καρύδα και κόψε την σάρκα της σε κομματάκια και μούλιασέ τα σε ζεστό νερό. Στο πάνω μέρος θα συγκεντρωθεί η κρέμα καρύδας και αν δεν την θέλετε για κοκτέιλ (ότι καλύτερο με ρούμι) μπορείτε να την πετάξετε.

Το υγρό που απομένει το περνάτε είτε από τούλι, είτε από τουλουπάνι (το ύφασμα που χρησιμοποιούν για τα τυριά) και είναι το καθαρό γάλα καρύδας! Αν επαναλάβετε το γάλα της καρύδας γίνεται πιο αραιό. Προτιμήστε το πηχτό για πλούσιες σάλτσες και επιδόρπια. Το πιο αραιό χρησιμοποιείται για πόσιμο. Σε κάθε περίπτωση δοκιμάστε το, είναι εκπληκτικό.

 

Διατροφικά χαρακτηριστικά

 

Ανά 100 ml το νερό καρύδας έχει 19 θερμίδες, 4.5 γραμμάρια σάκχαρα, 210 mg ποτάσιο και 19mg νάτριο.

Γνωστό αθλητικό ποτό έχει 21 θερμίδες ανά 100 ml, 6 γραμμάρια σάκχαρα, 13 mg ποτάσιο και 46 mg Νάτριο.

Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στην χρήση μεταξύ της καρύδας και των αθλητικών ποτών ως ηλεκτρολύτες. Άρα μετά τον επόμενο αγώνα σου ξέρεις: νερό καρύδας!

 

Μετάγγιση καρύδας

 

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το χημικό προφίλ του νερού καρύδας, μοιάζει εκπληκτικά με το πλάσμα αίματος και έχει χρησιμοποιηθεί, τόσο στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο και σε αναπτυσσόμενες χώρες σε έκτακτες περιπτώσεις για μετάγγιση!

 

Αντιγήρανση

 

Το νερό καρύδας περιέχει κυτοκίνες και λαβρινικό οξύ. Τα δύο αυτά χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό μας για την σωστή κυτταρική ανάπτυξη. Οι αντιγηραντικές, αντικαρκινικές και αντιθρομβωτικές τους ιδιότητες, μειώνουν την γήρανση του δέρματος, εξισορροπεί το PH και ενυδατώνει τους ιστούς.