ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 3 απλοί κανόνες του πρωινού για να χάσεις βάρος!

Ακούμε από την παιδική μας ηλικία, ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αν κάνεις συντήρηση ή προσπαθείς να χάσεις κιλά αυτές οι 3 σωτήριες συμβουλές θα σε βάλουν στον σωστό δρόμο.

 

Εκμεταλλεύσου τον μεταβολισμό σου!

 

Αν θες να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες του σώματός σου, προσπάθησε να φας πρωινό όσο γίνεται πιο κοντά στην ώρα που ξύπνησες! Αυτό τονώνει τον οργανισμό από την έλλειψη θερμίδων λόγω του ύπνου και σε βοηθά να μην επιτεθείς σε όποιον φούρνο βρεις μπροστά σου μέχρι να φτάσεις στην δουλειά. Α ξέχασα! Έτσι βάζεις τον εαυτό σου σε λειτουργία καψίματος λίπους.

 

Πρωινό με φυτικές ίνες και πρωτεΐνη

 

Μείνε μακριά από τη ζάχαρη (άσε τη μαρμελάδα κάτω! Τι είπαμε;) και προτίμησε τροφές αργής πέψης, πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες που θα σε κρατήσουν πλήρη και θα σου χαρίσουν ενέργεια. Ο πρωταθλητής του πρωινού είναι το γιαούρτι με δημητριακά φυσικά, ενώ από τα αυγά, μέχρι τα λαχανικά και τα φρούτα όλες οι επιλογές είναι δικές σας!

 

Μερίδα Κινγκ Κονγκ ή ανθρώπου;

 

Εννοείται πως όταν μιλάμε για καλό πρωινό εννοούμε και σε ικανή ποσότητα να σας κρατήσει. Αλλά προσοχή να μην φτιάξετε πρωινό για 3 άτομα με το πρόσχημα ότι γυμνάζεστε. Όπως είπαμε αυτές οι οδηγίες είναι για άτομα που κάνουν συντήρηση ή θέλουν να χάσουν κιλά.

 

Μεριδοποίηση

 

Στα δημητριακά μιλάμε για 1 κούπα*, στα φρούτα για ένα κομμάτι, αποξηραμένα φρούτα μπορείτε να φάτε 1/4 της κούπας ή ένα ποτήρι χυμό. Μια κούπα λαχανικά ή ένας χυμός λαχανικών είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσεις το πρωινό σου. Μπορείτε να πιείτε 1 κούπα γάλα. Θερμιδικά πρέπει να στοχεύσετε από 250 μέχρι 500 θερμίδες για πρωινό. Το γιαούρτι με δημητριακά και σταφίδες ή αποξηραμένα μούρα για παράδειγμα έχει περίπου 380 θερμίδες. Δύο κούπες φρουτοσαλάτα και ένα μεγάλο βρασμένο αυγό έχουν 280 θερμίδες. Κινηθείτε σε αυτή την λογική.

*Κούπα= Απλή μεσσαία κούπα, μεγαλύτερη από το φλιτζάνι του μονού cappuccino, αλλά μην το παρακάνετε.