ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάψε την μπάκα του μπαμπάκα χωρίς να κάνεις ούτε έναν κοιλιακό

Άλλος γέννησε, άλλος έκανε κοιλιά, σωστά; Εάν σκέφτεσαι πως ήρθε η ώρα να κάψεις την μπάκα του μπαμπάκα σταμάτα τους κοιλιακούς και ακολούθησε αυτές τις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ρίξεις την μπάκα χωρίς να κάνεις ούτε έναν κοιλιακό! Promise!

 

 

Φάε σωστά 

Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι μία διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη, κόκκινο κρέας και φυτικές ίνες είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση του κοιλιακού λίπους απ' ό,τι μια δίαιτα βασισμένη σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Προτίμησε υγιεινές πηγές πρωτεΐνης, όπως ψάρι και άπαχο κρέας ή κοτόπουλο και γαλοπούλα. Μην ξεχνάς τους υδατάνθρακες: χρειάζεσαι τουλάχιστον 120 γραμμάρια, γιατί αν καταναλώνεις λιγότερο, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σου, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Πάρε βιταμίνη C

Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των αυξομειώσεων της κορτιζόλης. Και καθώς είναι κι ένας καλός τρόπος να ενισχυθεί και το ανοσοποιητικό σου σύστημα αποτρέποντας τα κρυολογήματα, η βιταμίνη C είναι επίσης απαραίτητη για την καρνιτίνη, μια ένωση που βοηθά το σώμα μετατρέποντας το σωματικό λίπος σε καύσιμο. Ωστόσο, το να πίνεις χυμό πορτοκαλιού δεν θα σε βοηθήσει και τόσο όσο νομίζεις: είναι καλή πηγή βιταμίνης C, αλλά είναι επίσης γεμάτος ζάχαρη – φυσική αλλά ζάχαρη.

Προσοχή στα Ω-3 και στα Ω-6

Για να έχεις μια ισορροπημένη πρόσληψη καλών λιπαρών οξέων ιδανικά χρειάζεσαι μια σχεδόν ίση αναλογία των ωμέγα-3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Οι περισσότεροι όμως λαμβάνουν πάρα πολλά ωμέγα 6 λιπαρά, επειδή βρίσκονται σε αφθονία στα συνηθέστερα χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι εκείνα που προέρχονται από ιχθυέλαια (συνήθως γνωστά ως DHA, EPA και ALA), αλλά, επίσης, βρίσκονται σε κρέατα ελευθέρας βοσκής και βιολογικά. Έτσι, για την καλύτερη σύνθεση του σώματός σου κατανάλωνε βιολογικό ​​κρέας και ψάρια και πάρε ένα συμπλήρωμα διατροφής ω – 3 λιπαρών οξέων.

Δοκίμασε τα προβιοτικά 

Τα προβιοτικά είναι βακτήρια που ζουν φυσιολογικά στο έντερο και επίσης βρίσκονται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι. Είναι δύσκολο να χάσεις βάρος και να κάψεις λίπος αν δεν έχεις ένα υγιές έντερο. Γιατί; Εάν το έντερό σου δεν είναι υγιές, επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών, αυτών που στέλνουν μηνύματα από τον εγκέφαλο σε όλο το σώμα. Η κακή παραγωγή των νευροδιαβιβαστών οδηγούν σε κακή γνωστική λειτουργία, κακή διάθεση και έλλειψη κινήτρων για άσκηση. Η υγεία του εντέρου είναι επίσης απαραίτητη διότι βελτιώνει την πέψη και αυτό ενισχύει τον μεταβολισμό σου. Τα θρεπτικά συστατικά διασπώνται, απορροφώνται και χρησιμοποιούνται από το σώμα αποτελεσματικά. Μια πρόσφατη μελέτη ακόμα διαπίστωσε ότι τα προβιοτικά που βρίσκονται σε ζύμωση όπως στο κεφίρ και στα ζωντανά γιαούρτια μπορούν να επιταχύνουν τον μεταβολισμό σου.

Μην αποφεύγεις τα λιπαρά

«Έχω λίπος, κόβω λίπος» δεν είναι ακριβώς το σωστό πλάνο διατροφής που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να εξαφανίσεις το λίπος. Χρειάζεσαι μία αξιοπρεπέή ποσότητα «καλών» λιπαρών, διότι όλα τα κύτταρα στο σώμα σου αποτελούνται από δύο στρώματα λιπιδίων, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούνται από καλά λιπαρά ή κακά λιπαρά, ανάλογα με το τι τρως. Εάν οι κυτταρικές στοιβάδες λιπιδίων που αποτελούνται από υγιή λιπαρά γίνουν πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη και οι υποδοχείς επιτρέπουν την αποθήκευσή του, είναι απαραίτητο για καλό μεταβολισμό και παραγωγή ενέργειας – και ως εκ τούτου καύση και απώλεια λίπους.

Μείωσε το στρες

Μειώνοντας το στρες μειώνεις τα επίπεδα της κορτιζόλης σου: όσο πιο υψηλά τα επίπεδα κορτιζόλης τόσο περισσότερο λίπο έχεις, ιδιαίτερα γύρω από τη μέση. Δεν έχει σημασία πόσο ασκείσαι ή πόσο υγιεινή είναι η διατροφή σου αν η κορτιζόλη σου είναι αυξημένη. Φυσικά, η μείωση του στρες είναι πιο εύκολη στα λόγια παρά στην πράξη, αλλά τρεις απλοί και επιστημονικοί αποδεδειγμένοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να το εξαφανίσεις είναι η γιόγκα, το γέλιο και η μουσική. Έτσι, κάνε ένα γιόγκα, παρακολούθησε μια κωμωδία και βάλε τα ακουστικά σου.

Κοιμήσου 

Όταν είσαι κουρασμένος παράγεις περισσότερη ορμόνη γρελίνη που διαγείρει την πείνα και ενεργοποιεί τη λαχτάρα σου για ζάχαρη και άλλα τρόφιμα που κάνουν κακό στην κοιλιά σου. Η απώλεια ύπνου μπορεί επίσης να μεταβάλλει την παραγωγή ορμονών σου, η οποία επηρεάζει τα επίπεδα της κορτιζόλης σου και μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στην ινσουλίνη – ένας από τους κύριους υπευθύνους για την μπάκα σου μπαμπάκα! Κοιμήσου επτά με οκτώ ώρες το βράδυ. Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να χάσεις βάρος και να αποκαλύψεις τους κοιλιακούς σου. Μην σου πω και ο πιο εύκολος!

Φίλια Μητρομάρα