ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάψε περισσότερες θερμίδες με 3 απίστευτους τρόπους!

Η απώλεια των περιττών κιλών έχει να κάνει με τη δημιουργία θερμιδικού ελλείμματος. Με απλά λόγια, πρέπει να καις περισσότερα απ’ όσα τρως. Μπορείς να συγχαρείς τον εαυτό σου αν προσέχεις ήδη τη διατροφή σου και ασκείσαι τακτικά. Τώρα, αυτό που σου μένει είναι να τροφοδοτήσεις το μεταβολισμό σου. Να μερικοί εύκολοι τρόποι:

1 Πάρε πολλή βιταμίνη C

Αυτό το σούπερ θρεπτικό στοιχείο είναι ο φίλος που λιώνεις το λίπος. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή της καρνιτίνης, ενός μορίου ζωτικής σημασίας για τη μετατροπή του λίπους σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια. Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη 500 mg βιταμίνης C την ημέρα μπορεί ν’ αυξήσουν την καύση λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης κατά 30 με 40%. Το αντιοξειδωτικό αυτό εξουδετερώνει επίσης τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα και διαταράσσουν τις μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού.

Τι να κάνεις: Φάε ποικιλία φρούτων. Ένα πορτοκάλι περιέχει περίπου 70 mg βιταμίνης C, ένα ακτινίδιο 120 mg.

 

2 Ανάπνευσε με την κοιλιά

Η σωστή αναπνοή κατά την άσκηση μεγιστοποιεί τις μεταβολικές απολαβές και βελτιώνει τη συνολική απόδοση της φυσικής σου κατάστασης. Η ρηχή αναπνοή έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη παροχή οξυγόνου, η οποία επιβραδύνει όλες τις σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού. Θα ξέρεις ότι το κάνεις σωστά αν κινείται και το στήθος και η κοιλιά με κάθε ανάσα καθώς εισπνέεις και εκπνέεις βαθιά από τη μύτη.

Τι να κάνεις: Προσπάθησε να παίρνεις 15 με 20 αναπνοές ανά λεπτό κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής δραστηριότητάς σου. Καθιέρωσε ένα ομαλό μοτίβο αναπνοής ενώ ασκείσαι – είσπνευσε κάθε πέντε βήματα όταν περπατάς ή κάθε τρίτη απλωτή όταν κολυμπάς. Ένα μοτίβο που παρέχει τη μέγιστη ενέργεια και αντοχή θ’ αυξήσει την καύση θερμίδων.

 

3 Γέλα περισσότερο

Το αδυνάτισμα δεν είναι μόνο κόπος και προσπάθεια. Το γέλιο, για παράδειγμα, για 10 λεπτά περίπου τη μέρα καίει 40 θερμίδες, όπως αναφέρει μια μελέτη στην επιθεώρηση International Journal of Obesity. Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 14.000 θερμίδες –ή 1,8 κιλά- το χρόνο! Σύμφωνα με το Κέντρο Θεραπείας Καρκίνου της Αμερικής, το γέλιο φορτίζει τη μεταβολική μηχανή σου μειώνοντας τις ορμόνες του στρες, ενισχύοντας το κυκλοφορικό σύστημα, προκαλώντας την έκκριση ενδορφινών και βελτιώνοντας την πέψη.

Τι να κάνεις: Μάζεψε τους φίλους σου για μπάσκετ. Δεν μπορείς να υποκαταστήσεις την άσκηση με το γέλιο, θα χρειαστεί να γελάς συνεχώς για τρεις ώρες περίπου για ν’ αντικαταστήσεις 45 λεπτά άσκησης στο ελλειπτικό, αλλά μπορείς να κάνεις πιο αποτελεσματικό το σπορ που αγαπάς.