ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χάσε μισό κιλό μέχρι την Παρασκευή ακόμη κι αν τρως έξω

Δε χρειάζεται να τρέφεσαι με αγγουράκια για να χάσεις γρήγορα κιλά. Οι περισσότερες γυναίκες, για να χάσουν μισό κιλό την εβδομάδα, πρέπει να καίνε περίπου 3.500 θερμίδες περισσότερες από όσες καταναλώνουν – δηλαδή, 500 την ημέρα. Αν και φαίνονται πολλές, αρκούν μερικές μικρές αλλαγές. Το σκέφτεσαι ακόμα; Κάνε τα παρακάτω όταν είσαι στο γραφείο, στο εστιατόριο, στον κινηματογράφο και σου εγγυόμαστε ότι θα νιώσεις πιο ελαφριά μέχρι το Σαββατοκύριακο.

 

Κάνε πιο ελαφριά τα ροφήματα

Στο γραφείο ή στην καφετέρια παράγγειλε έναν καφέ σκέτο, εσπρέσο ή γαλλικό ή με λίγο άπαχο γάλα αντί για καπουτσίνο, που περιέχει περίπου 200 θερμίδες.

 

Παράγγειλε κανονικό μεσημεριανό στο γραφείο

Αντί για το κλασικό σάντουιτς με γαλοπούλα, παράγγειλε 2 καλαμάκια κοτόπουλο με σαλάτα. Η σαλάτα θα σε χορτάσει και θα σε εφοδιάσει με θρεπτικά συστατικά, και το κοτόπουλο θα σου δώσει την απαραίτητη πρωτείνη, ενώ θα γλιτώσεις 100 θερμίδες και πλέον.

 

Επίλεξε «έξυπνα» σνακ

Στον κινηματογράφο προτίμησε να φας το 1/3 κουτί ποπ-κορν αντί για νάτσος και σάλτσα για να γλιτώσεις 210 θερμίδες και 17 γραμμάρια λιπαρά. Αν θέλεις κάτι γλυκό φάε δύο κουταλιές από ένα γλυκό αντί για ολόκληρο το γλυκό (θα γλιτώσεις 230 θερμίδες και 21 γραμμάρια λιπαρά).

 

 «Περίκοψε» την πίτσα

Παράγγειλε τη λεπτή ζύμη και το μισό τυρί αντί για την αφράτη ζύμη και θα γλιτώσεις 280 θερμίδες και 12 γραμμάρια λιπαρά ανά κομμάτι.

 

Παράγγειλε κάτι ελαφρύ

Στο εστιατόριο αντικατάστησε τα διάφορα ορεκτικά με μία σαλάτα χωρίς πολλύ dressing και προτίμησε γαλοπούλα από λουκάνικο – έτσι θα γλιτώσεις 246 θερμίδες και 26 γραμμάρια λιπαρά.

 

Ξέχνα το ψωμί

Ένα μόνο στρογγυλό ψωμάκι (πολυτελείας) με βούτυρο περιέχει 313 θερμίδες και 19 γραμμάρια λιπαρά.

 

Κλείσε ραντεβού για βόλτα

Θα συναντηθείτε  με τη φίλη σου για ποτό; Πείσε τη να πάτε περπατώντας, Αν το κάνετε για 45 λεπτά – καθεμιά σας θα κάψει 300 θερμίδες. Οπότε πιείτε ένα ποτήρι κρασί στην υγειά σας μετά, θα σας επιβαρύνει με 120 θερμίδες.