ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φάε καλύτερα, χάσε βάρος με 20 εύκολες συμβουλές!

Η «μάχη» για την επίτευξη του ιδανικού βάρους δεν κρύβεται στις σκληρές δίαιτες, αλλά στη βελτίωση της καθημερινής διατροφικής – και όχι μόνο – συμπεριφοράς σου.

Το ζήτημα είναι να σηκωθείς από τον καναπέ και να αρχίσεις να παίρνεις στα σοβαρά τον εαυτό σου. Όταν αναβάλλεις συνέχεια κάθε τι που έχει να κάνει σε σχέση με τυχόν παραπανίσια κιλά, μην περιμένεις να χάσεις κιλά. Παρακάτω σημειώνουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε ΟΛΟΙ και τα οποία συμβάλλουν στο να μην νοιώθεις άνετα με το σώμα σου.

1.Μην τρως μπροστά στην τηλεόραση. Όταν το κάνεις αυτό, τρως πάντα περισσότερο. Το φαγητό είναι απόλαυση και γι αυτό προσπάθησε να βρεις χρόνο για να απολαμβάνεις με ηρεμία τουλάχιστον το ένα κυρίως γεύμα της ημέρας.

2.Μην κάνεις τίποτα άλλο κατά τη διάρκεια του φαγητού (κινητό, laptop και λοιπά gadget μακριά).

3.Απέφυγε το τσιμπολόγημα με το να μην κρατάς φαγητό συνέχεια μπροστά σου.

4.Βρες τρόπους και ευκαιρίες για άσκηση (περπάτημα, ποδήλατο, δουλειές στο σπίτι ή στον κήπο, χορό κ.α. )

5.Ακολούθησε ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα. Εμπιστεύσου αυτήν την προσπάθεια σε έναν ειδικό.

6.Προσπάθησε να τρως σε ένα συγκεκριμένο μέρος μέσα στο σπίτι σου.

7.Τα πολλά πιάτα είναι κακό σημάδι, γιατί πάντα περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες. Ένα πιάτο για εσένα, ένα για την/τον σύντροφο και μια σαλάτα στην μέση. Αυτά.

8.Προσπάθησε να τρως κάτι μέσα στην ημέρα (ένα τοστ, ένα φρούτο), ώστε να μην ορμάς πεινασμένος στο φαγητό σου μετά τη δουλειά. Τρώγετε αργά, βελτιώνετε έτσι τον μεταβολισμό σας (τσεκάρετε και την φιλοσοφία slow food, από το πως μέχρι το τι τρως).

9.Ψώνισε σε ώρες που δεν έχεις πεινάσει ακόμα (με γεμάτο στομάχι).

10.Ψώνισε από τη λίστα που έχεις φτιάξει από πριν και σύμφωνα του διατροφικού προγράμματος που ακολουθείς. Εναλλακτικά ξοδεύεις περισσότερα χρήματα και πέφτεις θύμα του marketing των σούπερ μάρκετ, με τις καραμελίτσες στο ταμείο, τα και-καλά ψαγμένα νεο-άρλεκιν δίπλα στα σαμπουάν κ.ο.κ. Σου περισσεύουν χρήματα σε πράγματα που δεν υπολόγιζες και δεν χρειάζεσαι;

11.Αγόρασε φαγητά που απαιτούν προετοιμασία για την παρασκευή τους.

12.Μην αγοράζεις πράγματα για άλλους που δεν πρέπει να τρως εσύ.

13.Κράτησε υγιεινές τροφές κάπου που να τις βλέπεις εύκολα (μόλις ανοίγεις το ψυγείο να βλέπεις φρούτα εποχής , γιαούρτι, γάλα, χυμούς )

14.Σήκω από το τραπέζι, όταν τελειώσεις το φαγητό

15.Αν σκεφτείς ότι θέλεις να φας κάτι παχυντικό, καθυστέρησέ το 5 λεπτά (κάνε ένα τηλεφώνημα σε μια φίλη, ένα χαλαρωτικό μπάνιο). Θα χαλαρώσεις και θα ξεχαστείς! Εναλλακτικά φάτο, αλλά να ξέρεις ότι θα σε στοιχειώσει και θα γίνει love handles. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

16.Ανάπτυξε στρατηγικές για τις περιπτώσεις που τρως έξω (αν ξέρεις ότι το βράδυ θα βγεις για φαγητό το μεσημέρι φάε μια σαλάτα).

17.Σχεδίασε από πριν τι θα κάνεις σχετικά με το φαγητό σε σημαντικά γεγονότα (πάρτι, γιορτές, γάμους, διακοπές).

18.Απέφυγε να σταματάς σε βενζινάδικα με μίνι-μάρκετ, όταν είσαι κουρασμένος και πεινασμένος. Είναι πολύ πιθανό, ότι θα πάρεις κάποιο σνακ με πολλές θερμίδες.

19.Πρόσεξε την κατανάλωση αλκοόλ (προτίμησε το κρασί).

20.Προσπάθησε να πίνεις όσο το δυνατόν περισσότερο νερό μέσα στην ημέρα!