ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εσύ ακόμη πίνεις νερό με λεμόνι; 3 ροφήματα που αδυνατίζουν εγγυημένα!

Τα δοκιμάσαμε, εμείς και η επιστήμη.

Ξεκινάς τη μέρα σου πίνοντας ένα ποτήρι με λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού και πιστεύεις ότι έτσι βοηθάς τον οργανισμό σου να αδυνατίσει ή να αποτοξινωθεί; Δε θέλουμε να στο χαλάσουμε αλλά το νερό και το λεμόνι από μόνα τους δε θα σε βοηθήσουν μαγικά να αδυνατίσεις (το πολύ πολύ να ενυδατώσουν το σώμα σου το πρωί). Γενικά κανένα ρόφημα δεν έχει τέτοιες ιδιότητες ούτε περιέχει ουσίες που θα «λιώσουν» το λίπος ή θα αυξήσουν τον μεταβολισμό σου σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να κάνει έξτρα καύσεις. Όμως υπάρχουν κάποια ροφήματα που συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην καύση θερμίδων και στη διαδικασία της αποτοξίνωσης και μακροπρόσθεσμα στην απώλεια βάρους. Δες ποια είναι.

 

 

3 ροφήματα που αδυνατίζουν εγγυημένα!

1 Καφές

Πώς σε βοηθά: Διάφορες έρευνες δείχνουν ότι το να πίνεις καφέ πριν από την προπόνηση μπορεί να σε ωθήσει να ασκηθείς περισσότερο και σκληρότερα από ότι αν γυμναζόσουν χωρίς καφεΐνη, και αυτό σημαίνει ότι θα κάψεις περισσότερες θερμίδες. Ο καφές πριν από την έντονη σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει τους μυϊκούς πόνους που την ακολουθούν ενώ χάρη στην καφεΐνη επιτρέπει καλύτερη προπόνηση και ψηλότερες αθλητικές επιδόσεις. Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασκούμενοι έκαναν 20% περισσότερες επαναλήψεις όταν έπιναν καφέ πριν. Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι να πίνεις τον καφέ σκέτο, χωρίς ζάχαρη ή κρέμα.

2 Πράσινο τσάι

Πώς σε βοηθά: Το πράσινο τσάι δεν έχει θερμίδες ενώ επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να συμβάλλει στην καύση λόγω της θερμογένεσης που δημιουργεί. Σε πρόσφατη μελέτη, οι συμμετέχοντες που έπιναν τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά για δύο μήνες έχασαν έξι κιλά περισσότερα από εκείνους που έπιναν μόνο νερό. Μια ανάλυση από το European Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά πράσινο τσάι ζύγιζαν λιγότερο σε σχέση με όσους δεν έπιναν τσάι. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα αντιοξειδωτικά κατεχίνες καθώς και η καφεΐνη βρίσκονται πίσω από αυτά. Επίλεξε να πίνεις φρέσκο, ζεστό αρωματικό τσάι.

3 Λουίζα

Πώς σε βοηθά: Ξεκίνα τη μέρα σου με το πιο γνωστό διουρητικό βότανο που μειώνει την κατακράτηση υγρών και συμβάλλει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Βέβαια μπορεί να αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο στην μάχη ενάντια στην κυτταρίτιδα αλλά από μόνη της δεν κάνει καιθαύματα. Θα πρέπει να αποτελεί μέρος μιας συστηματικής ολικής αντιμετώπισης και να συνοδεύεται με υγιεινή διατροφή, άσκηση και τοπική φροντίδα.