ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτό είναι το μοναδικό σνακ που χρειάζεσαι

Αν θέλεις ένα εύκολο σνακ με υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, βιταμινών και μονοακόρεστων λιπαρών το έχεις: μια χούφτα αμύγδαλα! Αν γυμνάζεσαι αυτό είναι το μοναδικό σνακ που χρειάζεσαι, μάθε γιατί:

Είναι το τέλειο μεταπροπονητικό γεύμα
Τα αμύγδαλα περιέχουν πρωτεΐνες και αμινοξέα γι’ αυτό και είναι ιδανικό σνακ για μυϊκή ανάπλαση. Φουλ στις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες, θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς πλήρης, ενώ θα επισκευάσουν τους φθαρμένους μύες και θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση.

Έχουν λιγότερες θερμίδες
Μην πιστεύεις όσα διαβάζεις. Περιέχουν 30% λιγότερες θερμίδες από αυτές που έδιναν μέχρι πρότινος. Παλαιότερα στοιχεία έδειχναν πως η μία μερίδα (περίπου 30 γραμμάρια) περιέχει 170 θερμίδες, ενώ σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα περιέχει γύρω στις 130.

Βοηθούν στο αδυνάτισμα
Όσοι καταναλώνουν καθημερινά αμύγδαλα τείνουν να έχουν πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, καλύτερο έλεγχο στην όρεξη και στο σάκχαρο στο αίμα και της παραγωγής της ινσουλίνης κάτι που καταπολεμά την αύξηση του σωματικού βάρους και μειώνει το κοιλιακό λίπος και την περίμετρο της μέσης. Ο μαγικός αριθμός κατανάλωσης; Μία χούφτα, περίπου 15 – 20 αμύγδαλα, ανάλατα και ωμά.

Μειώνουν τη χοληστερίνη
Τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερίνης χωρίς να μειώνουν την «καλή» HDL χοληστερίνη λόγω της βιταμίνης Ε που περιέχουν. Η Βιταμίνη Ε ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει αντιοξειδωτική δράση, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζει τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας. Μια χούφτα αμύγδαλα, περιέχει περίπου την ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικών με μία μερίδα μπρόκολο. Φρόντιζε να καταναλώνεις τα αμύγδαλα με τη φλούδα τους, καθώς περιέχει περισσότερα αρκετά αντιοξειδωτικά.

Σου βάζουν μυαλό
Περιέχουν ριβοφλαβίνη και L-καρνιτίνη, θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Φτιάξε το δικό σου γάλα από αμύγδαλα
Περίπου 20-25 αμύγδαλα περιέχουν τόσο ασβέστιο, όσο και 1/4 του φλιτζανιού γάλα. Αν θέλεις να φτιάξεις το δικό σου γάλα αμυγδάλου μούλιασε σε 1 φλιτζάνι μία χούφτα αμύγδαλα για ένα βράδυ. Άλεσέ τα στο μπλέντερ μαζί με 4 φλιτζάνια άπαχο γάλα. Προσθέστε λίγη βανίλια, στράγγιξε το μίγμα και έχεις περίπου 4 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου.