ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτό είναι το ιδανικό σνακ για όσους τρέχουν

Αναπλήρωση ηλεκτρολυτών; Τσεκ! Υδατάνθρακες και ενέργεια; Τσεκ! Πρόληψη πιασιμάτων; Τσεκ!

 

 

Η μπανάνα είναι το πιο απλό, ιδανικό και βολικό σνακ και προσφέρει αρκετά οφέλη για όσους τρέχουν. Μάθε γιατί μία μπανάνα μετά το τρέξιμο είναι καλή ιδέα.

Το πρώτο πράγμα που αναζητάς μετά το τρέξιμο είναι ενέργεια. Οι υδατάνθρακες είναι μια καλή πηγή ενέργειας και μια μπανάνα μπορεί να σε βοηθήσει να αναπληρώσεις τους υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες μετατρέπονται άμεσα σε καύσιμο των μυών, γνωστό και ως γλυκογόνο. Έτσι μία μπανάνα αναπληρώνει το γλυκογόνο των μυών, τη βασική πηγή ενέργειας των μυών.Αν φας μια μπανάνα και ένα κεσεδάκι γιαούρτι μετά την προπόνηση επιταχύνεις την ανάκαμψη των μυών. Ο συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεΐνης προωθεί την ινσουλίνη κάνοντας τους μυς να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα και γλυκόζη.

 Διάβασε περισσότερα: Φάε την μπανάνα σου: Έχεις 10 σπουδαίους λόγους!

 Οι μπανάνες αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου. Αυτό είναι σημαντικό επειδή το μαγνήσιο είναι πιο σημαντικό και από το ασβέστιο που βοηθά στην υγεία των οστών σου. Όταν τρέχεις στρεσάρεις τα οστά σου. Τρώγοντας μία μπανάνα μετά από το τρέξιμό μπορεί να τα προστατέψει.

Μια μπανάνα παρέχει τουλάχιστον το 10% του καλίου που χρειάζεσαι στην καθημερινή σου διατροφή. Το κάλιο προλαμβάνει τις μυικές κράμπες. Το κάλιο είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης που χάνεται με τον ιδρώτα, οπότε συνδυάζοντας μια μπανάνα με αλατισμένα καρύδια είναι τέλειος συνδυασμός για να αναπληρώσεις και το νάτριο.

Τέλος, οι μπανάνες αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Β6. Αυτό σημαίνει ότι διατηρεί το ανοσοποιητικό σου σύστημα δυνατό και σου δίνει περισσότερη ενέργεια. Αυτή η βιταμίνη είναι σημαντικός παίκτης στα θρεπτικά συστατικά των δρομέων.

 

Γρήγορη συνταγή

1. Κόψε μία μπανάνα σε φέτες.

2. Σε δύο πιάτα ρίξε σκόνη βιολογικού κακάο και τριμμένη καρύδα.

3. Κύλισε τις φέτες μπανάνας στο κακάο και στη συνέχεια στην καρύδα.

Είναι πολύ καλό σνακ και σου χαρίζει αντιοξειδωτικά που περιέχει το κακάο ενώ έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες λόγω του λαυρικού οξέος που έχει η καρύδα.