ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 τρικ για να μην ξεχνάς να πίνεις νερό!

Τόσο εμείς όσο και όλα τα site του χώρου, σε στοιχειώνουμε να πίνεις νερό για 500+1 λόγους. Εμείς όμως θα σου πούμε και τα τρικ για να μην ξεχνιέσαι (όπως ξεχνιόμαστε εμείς), ώστε να ενυδατώνεσαι τακτικά!

Σκόρπισέ τα!

Πάρε μια 12άδα και σκόρπισέ την! Στο αυτοκίνητο, στην δουλειά, στην κουζίνα, δίπλα από τον υπολογιστή, πέτα ένα στην τσάντα της δουλειάς, με λίγα λόγια παντού! Έτσι όποτε θα πέφτει το μάτι πάνω στο μπουκάλι με το νερό, θα θυμάσαι ότι πίνεις ελάχιστο και θα πίνεις μια δύο σωτήριες γουλιές!

 

Άρχισε με νερό

Με το που ξυπνήσεις πιές ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Το χρειάζεται ο οργανισμός σου, σου δίνει πολύ περισσότερη ενέργεια από ότι νομίζεις και το σώμα σου βγαίνει από το mode εξοικονόμησης ενέργειας. Άλλα 7 ποτήρια έμειναν, δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα…

 

Λεμόνι-λάιμ-δυόσμος-μέντα

Όλα αυτά μπορούν να νοστιμήσουν το νερό σου κάνοντάς το κατά πολύ πιο ενδιαφέρον για να το πιείς. Μην ξεχνάμε πως πολλοί ενοχλούνται από τη μυρωδιά χλωρίου ή από τη γεύση του νερού, κάτι που βελτιώνεται κατά πολύ με τη βοήθεια ενός λάιμ!

 

Παντού μαζί

Είναι ο νέος σου κολλητός. Πάρε το μπουκαλάκι με τον νερό παντού μαζί: στην δουλειά, το γυμναστήριο, την βόλτα με τον σκύλο…Παντού! Σε πρώτη φάση θα σε σώσει από το να χρειαστεί να πάρεις κάποιο αναψυκτικό με κενές θερμίδες. Ύστερα, πίνοντας νερό θα είσαι συγκεντρωμένος σε ότι και να κάνεις, ενώ δεν θα νυστάζεις! Ύστερα από λίγες μέρες να το πετάξεις και να πάρεις άλλο, ενώ καλό είναι τα μπουκάλια τύπου PET να μην μπαίνουν στην κατάψυξη.

 

Η καλύτερη παρέα 

…για να συνοδέψει το φαγητό σου! Για αρχή χορταίνεις πιο εύκολα ακόμα και αν τρως σταθερά τις ίδιες ποσότητες, οπότε μειώνεται η ανάγκη για τσιμπολόγημα. Την ίδια στιγμή παίρνουμε την ζωτικής σημασίας ενυδάτωση που χρειαζόμαστε, ενώ το νερό βοηθά και στη χώνεψη!

 

Μέτρησέ τα!

Μέτρα πόσες φορές γέμισες το μπουκάλι σου και πρόσθεσε πόσα μισόλιτρα ήπιες. Αν ενυδατώνεσαι τακτικά, κρατάς τον λογαριασμό ξέροντας ότι για παράδειγμα με 6 μπουκάλια νερό είσαι εντάξει για μια μέρα, ενώ αν έχεις πιεί μόνο 500ml σε κινητοποιεί να αρχίσεις να πίνεις νερό!

 

Χάπι και νερό

Πως βάζεις υπενθύμιση στο κινητό να πιείς μια αντιβίωση; Έτσι ρύθμισέ το ανά 2 ώρες να πίνεις ένα ποτήρι νερό! Υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές για iOS και Android που σου υπενθυμίζουν να ενυδατώνεσαι!

 

Καλαμάκι δεν βάζουν μόνο στο καφέ!

Αλλά και σε ένα ποτήρι με νερό και λεμόνι. Παίζεις με το καλαμάκι σου σαν καλό πεντάχρονο που είσαι (και εμείς το ίδιο), σε κρατά απασχολημένο και αν είσαι έξω μοιάζει με ποτό!