ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 λόγοι για να κοιμηθείς γυμνός το βράδυ

Γυμνός ύπνος = Καλός ύπνος

Για να κοιμηθούμε βαθιά το σώμα μας πρέπει να ρίξει τουλάχιστον μισό βαθμό την θερμοκρασία μας. Αν κάτι εμποδίζει την πτώση της θερμοκρασίας ο εγκέφαλος ξυπνάει τον … εγκέφαλο για να δει τι τρέχει!

 

Αποκτάτε καφέ λίπος!

Το καφέ λίπος είναι μια περίεργη ιστορία. Σε αντίθεση με το κοινό λίπος που συσσωρεύεται με τις επιπλέον θερμίδες, το καφέ λίπος καίει θερμίδες για να ζεστάνει το σώμα.

Σε συνθήκες ύπνου μάλιστα στους 19 βαθμούς κελσίου η ποσότητα καφέ λίπους σχεδόν διπλασιάζεται. Η έταιρη…παρενέργεια είναι ότι μειώνεται το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη!

 

Παράγετε περισσότερη οκυτοκίνη

 Ή την ορμόνη της αγκαλιάς. Όταν έρχεστε σε επαφή με ένα άλλο γυμνό σώμα παράγεται οκυτοκίνη από τον οργανισμό σας. Η οκυτοκίνη έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε και οι δύο πολύ καλύτερα, ασφαλείς, προστατεύετε την καρδιά σας, μειώνετε την πίεση και το άγχος και βελτιώνετε το ανοσοποιητικό σας.

 

Από τη γύμνια στο σεξ ένα χέρι δρόμος

Έ θα απλώσεις το χέρι, κάτι θα πιάσεις, θα έρθει η όρεξη! Το 57% όσων κοιμούνται γυμνοί στην Βρετανία δηλώνει ευτυχισμένο από τη σχέση του, σε αντίθεση με το 48% των τύπων με την πιτζάμα και το σκουφάκι! Το 9% σε θέματα ευτυχίας δεν το σνομπάρεις!

 

«Έχω βάλει πιτζάμες τώρα…»

Κλασσική ξενέρωτη απάντηση ανθρώπου. Για κάποιο μαγικό λόγο όσοι φορούν πιτζάμα γερνούν 30 χρόνια από την στιγμή που την φορούν. Από την στιγμή που βάζουν αυτό το παλιόρουχο μπαίνουν σε mode ύπνου. Ρε κλάμπ, εστιατόριο, πάρτυ, ότι και να τους τάξεις είναι ανώφελο. 'Εχουν βάλει (μ)πιτζάμα.

Αντίθετα αν ήσουν γυμνός στο κρεβάτι και στο ψιλικατζίδικο να πήγαινες και στο μπαλκόνι, θα ντυνόσουν. Οπότε ντύνεσαι, βγαίνεις, περνάς καλά και κοροϊδεύεις τους τύπους με την πιτζάμα και το σκουφάκι που έμειναν σπίτι για ένα ρούχο…

 

Καλύτερη «αναπνοή» των γεννητικών οργάνων

 Αν κοιμάσαι γυμνός, άντρας ή γυναίκας, βοηθάς στη καλύτερη χρήση του «θερμοστάτη» των γεννητικών οργάνων και άρα στον πιο εύκολο ύπνο. Στις γυναίκες, όταν η συγκεκριμένη περιοχή υπερθερμαίνεται, είναι πιο επηρρεπείς σε μεγαλύτερη από το φυσιολογικό συγκέντρωση βακτηρίων και της χλωρίδας της περιοχής. Στους άντρες οι υψηλές θερμοκρασίες επηρρεάζουν τη γονιμότητα, Ο ενοχλητικός ιδρώτας της συγκεκριμένης περιοχής είναι πρόβλημα κοινό τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

 

Είναι πιο εύκολο

Γδύνεσαι, κοιμάσαι, χωρίς ιεροτελεστίες και χωρίς ξενέρωτα ρούχα ύπνου με αρκουδάκια ή σκουφάκι ύπνου. Ακόμα νιώθεις ελεύθερος.

 

Beauty sleep is the naked sleep

Ύπνος ομορφιάς, θεραπευτικός ύπνος και άλλες λέξεις σίγουρα έχουν φτάσει στα αυτιά σου. Πρόκειται για τον γυμνό ύπνο ειδικά στην περίπτωση που η θερμοκρασία είναι στους 21 βαθμούς κελσίου. Τότε οι αντιγηραντικές ορμόνες, η μελατονίνη και η αυξητική ορμόνη κάνουν την εμφάνισή τους στο σώμα μας και μας χαρίζουν απλόχερα τα δώρα τους. Καλύτερες καύσεις, εμφάνιση 10 χρόνια νεότερου ανθρώπου, αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και των μαλλιών.