ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τροφές για καλό σεξ και 3 για κακό

Όχι, δεν θα διαβάσεις πάλι για στρείδια, μύδια και θαλασσινά! Αυτές οι τροφές μπορούν να ανεβάσουν τη σημαία ή να την υποστείλουν.

ΟΙ ΚΑΛΕΣ

1 Φράουλες
Οι φράουλες είναι σέξι.Και γιατί παρακαλώ; Η καλή κυκλοφορία του αίματος θεωρείται ότι είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική λειτουργία σε άνδρες και γυναίκες, και οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που ωφελούν την υγεία της καρδιάς και τις αρτηρίες. Επίσης, περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία μαζί με τα αντιοξειδωτικά, προωθούν την κινητικότητα του σπέρματος και αυξάνουν τον αριθμό σπερματοζωαρίων και παρουσιάζουν λιγότερες βλάβες στο DNA του σπέρματος. Δοκίμασε να τις βουτήξεις σε μαύρη σοκολάτα, η οποία περιέχει μεθυλξανθίνες που μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λίμπιντο.

2 Αβοκάντο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, κάλιο και βιταμίνη Β6, η οποία μπορεί να αποτρέψει ή να καθυστερήσει τις καρδιακές παθήσεις και να βοηθήσει το κυκλοφορικό. Είναι επίσης μια καλή πηγή σε μονοακόρεστα λίπη, αυτά που αγαπά η καρδιά σου, και βοηθά το κυκλοφορικό σύστημα το οποίο με τη σειρά του χαρίζει υγιή σεξουαλική ζωή. Έχε υπόψη σου ότι οι άνδρες που πάσχουν από κάποια καρδιακή νόσο, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν στυτική δυσλειτουργία.

3 Αμύγδαλα
Περιέχουν ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε, που είναι σημαντικά για τη σεξουαλική υγεία και τη γονιμότητα. Το σελήνιο μπορεί να βοηθήσει σε θέματα υπογονιμότητας και, η βιταμίνη Ε, στην υγεία της καρδιάς. Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που βοηθά στην παραγωγή ορμονών των ανδρών και μπορεί να ενισχύσει τη λίμπιντο καθώς και τη ροή του αίματος που είναι σημαντική για γεννητικά όργανα.

4 Σουσάμι
Η πιο πλούσια πηγή ψευδαργύρου που κάνει καλό στη σεξουαλική υγεία (μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή τεστοστερόνης και σπέρματος στους άνδρες) είναι τα στρείδια. Αλλά πραγματικά, πόσο συχνά τρως στρείδια; Γι΄αυτό στρέψε τα γούστα στου στο σουσάμι, που είναι πλούσια πηγή επίσης.

5 Καρπούζι
Αυτό το δημοφιλές καλοκαιρινό φρούτο είναι χαμηλό σε θερμίδες, αλλά και υψηλό σε φυτοθρεπτικά συστατικά που μπορούν να τονώσουν τη libido. Έρευνα βρήκε ότι τα συστατικά του όπως το λυκοπένιο, η κιτρουλίνη, και το β-καροτένιο μπορούν να αποτελέσουν φυσικά ενισχυτικά της σεξουαλικής σου ορμής. Επίσης, η κιτρουλίνη μετατρέπεται από ένζυμα του οργανισμού σε αργινίνη. Αυτό το αμινοξύ έχει ωφελεί την καρδιά, το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ αυξάνει το νιτρικό οξύ το οποίο έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει και να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Έχει δηλαδή ανάλογη δράση με αυτή του Βιάγκρα!

ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ

1 Αλκοόλ
Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να σε κάνει να χαλαρώσεις αλλά το πολύ αλκοόλ μειώνει τη σεξουαλική επιθυμία, μειώνει την εγρήγορση και επίσης, μπορεί να μειώσει τις αναστολές που οδηγούν σε μη ασφαλές σεξ.

2 Μπριζόλα
Ενώ το κρέας παρέχει πρωτεΐνη και ψευδάργυρο, τείνει επίσης να είναι πλούσιο σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 , υπέρταση και καρδιακές παθήσεις, συνθήκες που μπορεί να επηρεάσουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και τη σεξουαλική λειτουργία. Επιπλέον, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Chemical Senses έδειξε ότι η διατροφή που είναι βασισμένη στο κρέας, μπορεί να οδηγήσει σε μια λιγότερο ελκυστική μυρωδιά του σώματος. Και αυτό σίγουρα είναι λόγος αποχής από το σεξ.

3 Τηγανητές πατάτες
Πολλά τηγανητά έχουν υψηλά επίπεδα κακών λιπαρών, όπως τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά , τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την υγεία της καρδιάς. Δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στο σώμα και τις εξουδετερώνουν, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα οι ελεύθερες ρίζες να οξειδώσουν τα μόρια των λιπιδίων στο αίμα. Η οξειδωμένη μορφή τους αποτελεί τη βάση για τον σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας και της στένωσης των αγγείων. Οι χειρότερες τροφές είναι οι τηγανητές πατάτες οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ο οποίος είναι γνωστό ότι προκαλεί σεξουαλικά προβλήματα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.