ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 τροφές και 1 ρόφημα που υπόσχονται να σε χορτάσουν

Υπάρχουν κάποιες τροφές που δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού από το φαγητό στον οργανισμό, ακόμα και αν δεν έχουμε προσλάβει τις απαιτούμενες θερμίδες. Μοναδική υποσημείωση να μην τις χρησιμοποιήσετε σε εξοντωτική δίαιτα, αλλά μόνο για να κόψετε το επιπλέον φαγητό και το τσιμπολόγημα.

 

Thé à la menthe

 

Η μέντα, το τσάι μέντας και ο δυόσμος έχουν μια γλυκιά μυρωδία που εισερχόμενη στους υποδοχείς των νεύρων στην μύτη, οδηγεί στην απελευθέρωση ορμονών που ειδοποιούν τον εγκέφαλο ότι χόρτασε! Αυτή είναι μια συνήθεια εκατονταετιών των Αράβων, ιδιαίτερα στην Βόρεια Αφρική, οι οποίοι απολαμβάνουν το tee a la menthe μετά το φαγητό, ακριβώς για αυτό το λόγο.

 

Επιβραδυντικά της πέψης

 

Τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φυστίκια και το πληγούρι βρώμης, ανήκουν στα επιβραδυντικά της πέψης.  Ειδικότερα οι ξηροί καρποί που διαβάσατε περιέχουν το αμινοξύ φαινυλαλανίνη, το οποίο απελευθερώνει την ορμόνη χολοκυστοκινίνη που επιβραδύνει την πέψη.  Α̶ς̶ ̶τ̶ο̶ ̶α̶ν̶α̶λ̶ύ̶σ̶ο̶υ̶μ̶ε̶ ̶λ̶ί̶γ̶ο̶ Φάτε τα.

 

Τσίλι

 

Το τσίλι περιέχει την καψαϊκίνη, η οποία αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού. Οπότε, χορταίνετε και ταυτόχρονα αδυνατίζετε. Μεγάλο ατού: καίει τόσο πολύ που δεν θα θέλετε δεύτερο πιάτο. #true_story

 

Sex, χαρά, αθλητισμός, καρύδια, ήλιος, μαύρη σοκολάτα, λιπαρά ψάρια κ.α

 

Τι κοινό έχουν όλα αυτα; Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οδηγούν στην παραγωγή σεροτονίνης. Είτε από το αμινοξύ τρυπτοφάνη, είτε από μόνα τους. Οπότε φάε λίγα καρύδια (ή αμύγδαλα) το πρωί, κάνε μια βόλτα στον ήλιο, φάε σολωμό ή σαρδέλες το μεσημέρι, πήγαινε για ένα τρέξιμο 5-6 χιλιομετράκια, φάε λίγη μαύρη σοκολάτα, κάνε σεξ και…χορτάσες!

 

Αβοκάντο

 

Ένα αβοκάντο με 300+θερμίδες μέσα στην σαλάτα (όλη η σαλάτα 500 θερμίδες, ιδανικό μεσημεριανό), σου δίνει λόγω των λιπαρών, το αίσθημα κορεσμού και νιώθεις πλήρης για τουλάχιστον τρεις ώρες.