Calendar

Τον Οκτώβριο το 5ο Spetses mini Marathon

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος το Spetses mini Marathon που θα διεξαχθεί το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου 2015 στο νησί των Σπετσών υπό την αιγίδα του τοπικού Δήμου και του Ε.Ο.Τ. Η φετινή διοργάνωση είναι πολύ σημαντική για την ιστορία του αθλητικού θεσμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 με 700 συμμετοχές και συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια ζωής.

Η περσινή παρουσία 10.000 αθλητών και επισκεπτών συνιστά ρεκόρ που έμοιαζε δύσκολο να επαναληφθεί, ωστόσο φέτος αναμένεται να δηλώσουν «παρών» περίπου 12.000 άνθρωποι από 20 χώρες.

Συνολικά, στις Σπέτσες θα παρευρεθούν αποστολές απο 9 πρεσβείες, οι Corporate running teams θα ξεπεράσουν τις 23, ενώ για μια ακόμη φορά διεθνούς φήμης αθλητές θα «κοσμήσουν» με την παρουσία τους το Spetses mini Marathon. Ανάμεσά τους ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, o Κώστας Νακόπουλος, ο Βασίλης Κρομμύδας, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο Χρήστος Μποφίλιος, η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα αλλά και σύσσωμος ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και οι παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς με την ομαδα του συλλόγου Περπατώ. Μάλιστα, η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελεκα επιφυλάσσει μία καινοτομία για τους συμμετέχοντες καθώς το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί Sunset Yoga for Runners.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε κάποιο ή κάποια από τα 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί πληθώρα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσά τους τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night το οποίο θα πλαισιώσει μια συναυλία – έκπληξη που θα πραγματοποιηθεί στο πλαισιο του φεστιβάλ του μουσείου της Μπουμπουλίνας. Οι φορείς του νησιού και ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση προσφέροντας σε αθλητές και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ειδικές τιμές και προνόμια στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.