Calendar

Τaygetos Challenge

Περισσότεροι από 700 αθλητές, λάτρεις του βουνού και της φύσης, συναντήθηκαν για 12η χρονιά στο μοναδικό αγωνιστικό τερέν του Ταΰγετου, στο Taygetos Challenge 2023 και φυσικά το WeFit και η Neversecond ήταν εκεί! Στόχος μας να υποστηρίζουμε εσάς τους αθλητές αντοχής, που ξεπερνάτε τα όρια σας και πραγματοποιείτε το αδύνατον! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

Ο συνδυασμός της διοργάνωσης που έχει γίνει πλέον θεσμός, απλά μοναδικός: Ένα πολυμορφικό τερέν που προσφέρει μια τεράστια πρόκληση στους δρομείς βουνού, ένα πολύχρωμο πλήθος αθλητών και επισκεπτών που συνδυάζουν τον ιστορικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου με την εκδρομή στα χώματα της δυτικής Μάνης, μία προνομιακή τοποθεσία που χαρακτηρίζεται από την αρμονική γειτνίαση της μεγαλόπρεπης θάλασσας με το επιβλητικό βουνό, η 12ετής τεχνογνωσία στη διοργάνωση άρτιων αγώνων βουνού και μια ευρηματική ομάδα με φαντασία και όραμα.

Το μεγάλο στοίχημα της φετινής διοργάνωσης δεν ήταν μόνο τα χαμόγελα των αθλητών που έζησαν μία μοναδική εμπειρία, αλλά και η «ανακούφιση» της εύφορης γης που τόσο απλόχερα χαρίζει τη φιλοξενία της. Η μείωση έως και η εκμηδένιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος έγινε πραγματικότητα με όλους τους συντελεστές να συμβάλλουν στη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής εμφανίζονται στο link 

  • Οι μεγάλοι νικητές της απόστασης Marathon 37 χιλιομέτρων του Taygetos Challenge στους άντρες είναι : 1oς ο Χρήστος Αγνουσιώτης , 2ος ο Δημήτρης Ελευθερίου και 3ος ο Χρόνης Ηλιάδης. Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Ελβετίδα Stefanie Maurer, 2η η Νίκη Ζιώγα και 3η η Νικολέτα Τζαβάρα.
  • Στον αγώνα Experience 20 χιλιομέτρων, πρώτος με ρεκόρ διαδρομής, που κατείχε ο ίδιος, τερμάτισε ο Νικόλαος Πονηρέας. 2ος τερμάτισε ο Ανδρέας Μανέτας και 3ος ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Νατάσα Σπανού, 2η η Λεμονιά Παναγιώτου και 3η η Δανιηλίδα Τζοβώλου.
  • Στον αγώνα Basic 10 χιλιομέτρων, τερμάτισε 1ος ο Γιώργος Μανιώτης, 2ος ο Παναγιώτης Αλεβίζος και 3ος ο Βασίλης Κατσιρόπουλος. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Laura Villiger και ακολουθησαν 2η η Ελισάβετ Παπαδήμα και 3η η Ράνια Νομικού.
  • Πλήθος από χαμόγελα συγκέντρωσε η Fun διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, με την κορδέλα να κόβουν από τους άνδρες, 1ος ο Πέτρος Παπαδήμας, 2ος ο Γιάννης Παπαδόπουλος και 3ος ο Παναγιώτης Κουσαθάνας. Από τις γυναίκες, 1η τερμάτισε η Μαίρη Κανάκη, 2η η Αρτεμη Τσιμουρά και 3η η Ελβίρα Μεταλληνού.

Πέραν των βραβεύσεων των νικητών των αγωνισμάτων, αξίζει να σημειωθεί μία ακόμα σημαντική βράβευση που έγινε για πρώτη χρονιά φέτος στο Taygetos Challenge και μας συγκίνησε ιδιαιτέρως. 18 αθλητές βραβεύτηκαν με ένα ξεχωριστό ονομαστικό έπαθλο για την αγάπη, προτίμηση και αφoσίωση τους στο Taygetos Challenge, συμμετέχοντας σε αυτόν από 6 φορές και άνω.

Η επίσημη έναρξη της Άνοιξης «άνοιξε» με τον καλύτερο τρόπο, στον τόπο όπου αναβλύζει η θετική ενέργεια και στον αγώνα που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το πιστό, δυνατό, δρομικό του κοινό. Έναν αγώνα βουνού σημείο αναφοράς για όλους τους σπουδαίους αθλητές που έχουν αγωνιστεί στα μονοπάτια του Ταΰγετου. Το ραντεβού για του χρόνου δόθηκε για το 4ήμερο 22 – 25 Μαρτίου 2024.