Calendar

Ταξίδι στο 1830 με το 1o Xanthi Old City Trail!

Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners» σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, προκηρύσσουν το 1ο Xanthi Old City Trail που θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου του 2015 με εκκίνηση στις 11 το πρωί σε μια από τις πιο αξιέπαινες καινούριες πρωτοβουλίες στην Βόρεια Ελλάδα.

Τρέξιμο μέσα από τα στενά σοκάκια, περνώντας από το Λαογραφικό Μουσείο, την Δημοτική Πινακοθήκη, το Κέντρο Πολιτισμού, παραδοσιακές εκκλησίες και το τζαμί του παραδοσιακού οικισμού της παλαιάς πόλης της Ξάνθης σε μια υβριδική διαδρομή με σκαλιά, χώμα, αλλά και άσφαλτο (προτείνονται ασφάλτινα παπούτσια, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι). Ο παραδοσιακός οικισμός χτίστηκε το 1830 και αποτελεί πόλο έλξης με πολιτισμικό, ιστορικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον (όπως και όλη η Θράκη). Βρίσκεται σταθερά στην δεκάδα των φωτογραφικών διαγωνισμών με τους πιο γραφικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά

Η διαδρομή είναι μήκους 14,3 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης. Οι απονομές θα γίνουν στις 14:00, οπότε οι 2.5 (καθαρές) ώρες αγώνα είναι υπέραρκετές ώστε να τερματίσετε και με πιο χαλαρό ρυθμό! Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής. Ενώ στους πρώτους κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα και στην πρώτη τριάδα μετάλλια και διπλώματα.

Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας Xanthi Runners, ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε μόλις 10 ευρώ, περιλαμβάνοντας ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό μακρυμάνικο μπλουζάκι, νερά ισοτονικά ποτά, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα! Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Κινητικά και Διανοητικά Προβλήματα, «Στηρίζω».

 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 6978 556999, 6974955817, 6977079501 και 6937219384 (για οικονομικά θέματα), ενώ  μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οργανωτική επιτροπή και στο mail xanthirunners@gmail.com ή στο facebook.

Μπορείτε να διαβάσετε και ολόκληρη την προκήρυξη και να δείτε την διαδρομή.

 

Πρώτα όμως απολαύστε το βίντεο της διαδρομής!