Calendar

Στις 27 Σεπτεμβρίου ο 9ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Το διήμερο 26 – 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το κυρίως αγωνιστικό πρόγραμμα του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που ήταν προγραμματισμένο για τις 19 – 20 Σεπτεμβρίου. Η μετάθεση του αγώνα κατά ένα Σαββατοκύριακο κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της απόφασης για προκήρυξη πρόωρων εκλογών την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Αντίθετα, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες δρόμου 3.600 μ. και 1.600 μ. με την επωνυμία «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού», οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Νησί των Ιωαννίνων και θα προηγηθούν της τελετής έναρξης.

Ο “Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων” είναι ένας αγώνας δρόμου 30 χλμ. σε παραλίμνια επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή επί δημοσίων ασφαλτοστρωμένων οδών, αλλά και σε ένα μοναδικό κομμάτι παραλίμνιου πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου. Αφετηρία και τερματισμός είναι η πλατεία Μαβίλη, ενώ η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από επίσημο μετρητή της IAAF/AIMS.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων των 30 χλμ. έχουν σπάσει το φράγμα των 1000, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση και δείχνει την δυναμική του.